Les finals de la Superlliga 2016 van estar marcades pel decés d’en Diego Rama, jugador i propietari del Bar Diego de Sabadell que ens va deixar el dijous precedent. La fase final d’enguany va estar dedicada a la seva memòria com a petit homenatge.

Dissabte 16ens de final: L’equip Diego’s Pool es va imposar als egarencs The Wood Team (3-1), els Family Pool també als del Castell per (3-1). Els Repu Ribbon van patir de valent amb els Chupingo Reborn, que van forçar el desempat (2-2, 3-0). Els Pool.Cat van passar ronda sense jugar, el Bar Diego va preferir no presentar-se a les finals igual que els Bteranos com a mostra de condol.

Els Craftka van vèncer als snookeros de la Centena (3-0), Jorge Martin no va arribar a jugar el quart partit. Els Pool Vivaldi van estar a punt de forçar el desempat amb els Mortimers, finalment en Jordi Saumoy va donar el punt definitiu (3-1).

El Ciervo també va patir per a passar ronda amb els Revolution 1021, després de 4 hores de partit i al segon desempat Alex LLeonart va donar el punt definitiu (2-2, 2-2, 1-0). Els Born to Pool no van tenir la seva millor fase final aquest cop, van perdre amb els Shamrookies després de que Sergio Mas fés el seu punt (1-3). Els Kalimist, per molt poc, no van poder superar als All in Pool (1-3). Els Born to Shoot van tombar als Stags en el desempat (2-2, 3-1). En l’enfrontament egarenc entre els Swing the Night i els Sistematick’s es van imposar els primers al desempat (2-2, 3-1). Els Yes I do van perdre amb La República (3-0). MRG van passar ronda amb els Bteranos i els Speak Pool amb els Dròpools.

Diumenge va arrencar amb els enfrontaments de vuitens de final: Els Free Damm Pool Baricentro van arribar al primer desempat per a vèncer als Diego’s Pool (2-2, 3-1). Els Family Pool van cedir enfront dels Repu Ribbon (3-0). Els Pool.Cat van vèncer als Craftka que no es van afinar de bon matí (3-0). Els Mortimers es van imposar al Ciervo al primer desempat (2-2, 3-0).Els Pool Santa Fe amb un gran Julio Serrano es van imposar als Shamrookies per molt poc (3-1). All in Pool va forçar el desempat però va acabar perdent amb els Born to Shoot (2-2, 0-3). Swing the Night va vèncer a La República (3-1) i els MRG PitLane van cedir enfront els Speak Pool.

A quarts de final els nervis anaven en augment, qualsevol dels vuit equips podia assolir la final, però només dos hi arribarien. El primer partit fou entre els Free Damm i els Repu Ribbon, inici de partit favorable als Free Damm amb victòries de Quim Reyes i Jaume Sabaté vers Kike Calderón i Oriol Melero, Jonathan Gonzalez marca el 2-1 vencent a la reapareguda Silvia Báez i finalment Sergi Ruiz decanta el partit vers Eduard Borrell (3-1). El segon enfrontament de quarts va ser un derby entre els Pool.cat i els Mortimers, va començar colpejant David Pérez 2-1 vers Eloy Alonso, Marc Roselló va guanyar al seu homònim Marc Bros per a empatar, Benet Rovira va avançar als Mortimers guanyant a Ángel Gómez i Pau Calbet va salvar l’empat del seu equip vers Lluis Torrents, en el desempat van colpejar primer Pérez i Bros pels Pool.cat, Rovira va acostar als Mortimers però de nou Paul Calbet va apuntar-se el punt definitiu, (2-2, 3-1). Derby rubinenc en els tercers quarts entre els vigents campions Pool Santa Fe i els Born to Shoot, que no van poder aturar-los. Julio Serrano en velocitat de creuer venç 2-1 a Adrian Granados, Ramón Molina va despatxar en Nacho Fernandez amb un 2-0 i Pedro Melero a Marcos Rodríguez amb un 2-1 (3-0). El darrer partit de quarts també va anar ràpid, Speak Pool va vèncer als Swing the Night amb més emoció del que el marcador indica, Toni Garcia va guanyar a el seu punt amb un 2-1 vers Jonatan Leal, Roger Roig també a Raquel San Roman per 2-1 i Gerard Castro va fer el definitiu vers Armando Mellado per a establir el (3-0).

A semifinals van arribar els primer, segon i tercer del grup A en la fase prèvia i el primer del grup B. Pot semblar que això és el més natural però poques vegades ha succeït en aquesta competició, on normalment sempre es “cola” algun equip amb pitjor coeficient.

La primera semifinal la van disputar els Free Damm Pool vers els Pool.cat, en David Pérez es va endur a la bona el xoc de trens amb Quim Reyes, Marc Bros es va imposar a Silvia Báez per a establir el 0-2, Jaume Sabaté va patir de valent per a marcar el 2-1 a la bona vers un sorprenent Pau Calbet i en l’enfrontament dels nervis Xavi Duch va establir, també a la bona, el punt definitiu vers Sergi Ruiz (1-3).

La segona semifinal va enfrontar els rubinencs del Pool Santa Fe amb els Speak Pool, amb jugadors provinents de Sabadell, Terrassa, Manresa i Barcelona. En Toni Garcia va colpejar primer pels Speak Pool guanyant a Ramón Orpez 0-2, en Julio Serrano va continuar el seu idil·li amb la competició empatant el marcador tot vencent al jove i prometedor David Perales, en Ramón Molina va perdre amb en Gerard Castro i Edu Aguilar va establir l’empat amb força emoció vers el també jove i talentós Oriol Sans, també a la bona. En el desempat els punts de Orpez, Serrano i Aguilar van donar el passaport als Santa Fe.

Amb els dos primers equips ja classificats pel Catalonia Pool Festival 2017 sembla que els equips es poden relaxar una mica, no va ser així en aquesta ocasió on ningú volia donar el braç a tòrcer. Tots els enfrontaments de la final es van decidir per idèntic resultat de 2-0 fins a arribar al desempat. Així Julio Serrano perdia el seu primer enfrontament vers un motivat Marc Bros, Ramón Molina aconseguia empatar vers Georgina Pujol, David “invictus” Pérez va guanyar a Ramón Orpez i altre cop Edu Aguilar aconseguia portar l’empat al marcador contra Ángel Gómez. En el desempat i ja en dues taules les tres primeres partides van caure del costat dels Pool.cat, amb Georgina Pujol entrant la bola definitiva. Els Pool Santa Fe es va quedar a ben poc de ser el primer equip que guanya dos anys seguits, la meitat dels Pool.cat ja van ser finalistes l’any passat.

Fins aquí la crònica de la fase final, cal agrair a tots els jugadors i equips la companyonia i esportivitat demostrades altre cop, i van molts.

També a tots aquells que ja fos en el muntatge, en el desmuntatge i/o durant la setmana han donat un cop de mà o els que fes falta, son molts i segur que si poso una llista me’n deixaria uns quants, molt especialment però a en Xavi Aguilar, Aram Bernaus, Vicens Escobairó, el becari Roger Roig i en Xavi Duch, que va fer miracles per a recuperar les instal·lacions i cablejats que ens havien desaparegut.

Als capitans i capitanes dels equips agrair-los també la bona feina feta durant tot l’any, aviat rebreu un correu preguntant-vos quins canvis faríeu en la competició, escoltarem les propostes de tothom i potser veurem algun canvi a partir de la següent Superlliga, gràcies a tots.

Benvingut a la desena edició de la Lliga Individual, aquesta peculiar competició que immortalitza als seus campions de cada any, aquí hi trobaràs totes les dades i dates per a participar-hi.

Fase prèvia:

Aquesta competició és oberta a tots els jugadors i jugadores que desitgin participar-hi i que acompleixin els requisits d’inscripció.

Per a inscriure-us cal que us adreceu al vostre local habitual, deixeu les vostres dades i feu efectiva la inscripció de 12€, només us podeu apuntar a la Lliga Individual en un sol local, el que desitgeu entre tots els locals previstos.

La data límit d’inscripció és el 18 d’Abril del 2017, es pot començar a jugar abans d’aquesta data, els grups han d’ésser d’un mínim de 6 jugadors.

El sistema de competició és el de lliga, o sigui tots contra tots, a una distància de dues partides guanyades, cal omplir una acta de partit cada cop que feu un enfrontament de lliga, aquest ha d’estar convenientment omplert i signat, i cal dipositar-lo dins del sobre dels partits jugats.

Us agraïm que no apunteu res en el quadrant dels resultats de lliga, només el responsable de cada grup està autoritzat a fer-ho per a prevenir errors.

El nombre exacte de jugadors que es classifiquen a cada local no el coneixerem fins que no es faci el recompte de punts de cada local i es comprovi quants han acomplert els requisits, probablement obtindran plaça els quatre primers classificats en els quadrants de quinze jugadors, tres en grups de 11/12, 2 en grups de 8 i 1 amb 6 o 7 jugadors.

Els enfrontaments es disputaran en els dies de joc preferent que assignarem per a cada local, això es fa per a facilitar que els jugadors es puguin trobar, en cas de no poder jugar en aquests dies, us facilitarem els telèfons dels vostres rivals per a contactar directament amb ells i trobar-vos quan us vagi bé, dins dels horaris i disposició de cada local. Recomanem fer un grup de whatsapp.

Les partides de Lliga Individual es paguen a mitges entre els dos rivals.

Disposeu de més d’un mes per a disputar els vostres enfrontaments, fins al dia 22 de Maig de 2017, en aquesta data procedirem a la suma de punts per a veure quins són els jugadors classificats. Tots aquells jugadors que no arribin a disputar la meitat dels seus enfrontaments sumaran 0 punts en el recompte final i els seus resultats no es tindran en compte per a ningú. Tampoc tenen dret a repesca ni als sortejos posteriors a les finals.

A l’hora de fer el recompte de punts sovint hi ha situacions d’empat, en cas d’empat entre dos jugadors desempata l’enfrontament directe entre els dos, en cas d’empat múltiple (tres o més jugadors) es sumen els negatius totals que han generat, o sigui la columna vertical de cadascun d’ells.

Repesques

Un cop acabada la fase prèvia farem quatre campionats de repesca general i un de repesca femenina, d’aquesta manera tots els jugadors que han disputat la fase prèvia i no han assolit la classificació gaudiran de més oportunitats per a aconseguir-ho. La inscripció és gratuïta (pagant partides) i tan sols la poden jugar aquells que han disputat la fase prèvia i no han assolit la classificació, pots jugar tantes repesques com et calguin fins a classificar-te, els quatre primers classificats de cada repesca obtenen plaça directe per la fase final. Per a jugar-les només cal que hi siguis present 10 minuts abans de l’hora.

Les dates més rellevants i els llocs de les repesques són els següents:

  • 29 de Març: S’obre el termini d’inscripció en tots els locals.
  • 3 d’Abril: Amb sis jugadors inscrits ja es pot començar a jugar.
  • 18 d’Abril: Data límit d’inscripció, els grups es tanquen.
  • 22 de Maig: Últim dia de joc hàbil, a les 12 de la nit en punt.
  • 23 de Maig: Recompte de punts a tots els locals.
  • 25 de Maig: Dijous 21h primera repesca general al Mil21.
  • 26 de Maig: Divendres 21h, repesca de Noies al Ciervo.
  • 27 de Maig: Dissabte 17h segona repesca general al Mil21.
  • 28 de Maig: Diumenge 17h tercera repesca general, per confirmar.
  • 29 de Maig: Sorteig de la fase final a l’Espai Emprius, 20h.
  • 30 de Maig: Dimarts 21h quarta repesca general a l’Espai Emprius.
  • 3 i 4 de Juny : Fase final de la Lliga Individual a l’Espai Emprius.

Tots els jugadors i jugadores classificats rebreu una carta explicant-vos tots els detalls de l’esdeveniment, després del sorteig també sabreu els horaris i les taules on us toca jugar des de primera ronda fins la final.

Premis de la fase final

Un cop disputada la fase final, immediatament després de l’ultima partida procedirem a l’entrega de trofeus, amb els premis següents:

  • -Trofeu per al campió de cada local.
  • -Trofeus per als quatre primers classificats de la fase final.
  • -Una beca esportiva de 50€ per als quart-finalistes.
  • -Una beca esportiva per als dos semifinalistes de 100€.
  • -Una beca esportiva pel finalista de 200€.
  • -Una beca esportiva per al campió de 400€, a més del retrat que en farà en Jesús Led tal com ha fet els darrers anys.

Les beques esportives es poden utilitzar per al proper Catalonia Pool Festival 2017, o es poden rebre en efectiu.

També sortejarem un tac i una funda entre tots els jugadors presents a la sala que heu participat en la Lliga Individual 2017.

Tant sols resta desitjar-vos molta sort i sobretot que gaudiu de la vostre afició, per part nostre farem tot el possible per fer-vos sentir còmodes mentre duri la fase final, esperem que en conserveu un bon record tal com hem aconseguit en els darrers anys.

Aqui teniu les actes de partit:

Especial finals Superlliga 2016

En les finals d’enguany utilitzarem les millors taules disponibles, les Sam, molts jugadors ens demanen poder probar-les abans i per això farem un seguit de competicions durant la setmana prèvia oberts a tothom, de dimarts a divendres el Consell s’obrirà a les 19h, els opens comencen a les 21h

Dimarts 14:

A partir de les 21h, campionat exclusiu per a jugadors novells, inscripció gratuïta i distància de 3 partides guanyades, un tac pel primer i un kit de manteniment pel segon, per apuntar-te només cal que estiguis present al Consell de Joves 5 minuts abans de les 21h.

Dimecres 15:

A partir de les 21h, campionat exclusiu per a jugadors novells i Promeses, inscripció gratuïta i distància de 3 partides guanyades sense handicap, un tac pel primer i un kit de manteniment pel segon, per apuntar-te només cal que estiguis present al Consell de Joves 5 minuts abans de les 21h.

Dijous 16:

A partir de les 21h, campionat exclusiu per a jugadors novells, promeses i experts, inscripció gratuïta i distància de 3 partides guanyades sense handicap, un tac pel primer i un kit de manteniment pel segon, per apuntar-te només cal que estiguis present al Consell de Joves 5 minuts abans de les 21h.

Divendres 17:

A partir de les 21:30h, Open per a totes les categories amb handicap, inscripció de 5€, tot en premis pels 4 primers + 50€ afegits als premis.

Cal recordar que:

-El sistema de competició és el mateix emprat durant la fase prèvia, o sigui:

A-1, B-2, C-3 i D-4, mateixa distància de 2 partides guanyades i possibilitat d’empat final. En cas d’empat es repeteixen els enfrontaments a 1 partida guanyada, si sou tan pesats de seguir empatant llavors es decideix a una única partida a disputar entre el primer jugador de cada equip, A-1.

A la fase final hi poden participar tots els jugadors que han disputat durant la lliga un mínim de partits, això és: Novells 0 partits jugats, Promeses 5 partits jugats, Experts 10 partits jugats i Mestres 14 partits jugats. Cal que cada capità comprovi si els seus jugadors reuneixen els requisits abans de jugar, si no ho fan poden incórrer en una alineació indeguda amb resultat de pèrdua del partit.

Ja teniu els horaris i les taules on jugareu, cal que us presenteu uns 45 minuts abans de l’hora en el Consell, volem fer-vos una foto de cada equip el mateix dissabte, jugueu o no jugueu intenteu que hi assisteixin tots, gràcies.

Els dos jugadors són els responsables de l’arbitratge, ningú pot cantar una falta des de la graderia, cal estar atents al que fa el rival doncs, arribat el cas, el jugador que espera és l’únic que pot reclamar una falta.

No es poden donar instruccions des de la graderia, cal que els capitans vigilin el comportament dels seus jugadors, la reiteració en aquesta mala pràctica pot suposar la desqualificació de l’equip.

En el cas que un equip, un jugador o ambdós tinguin un ritme molt lent i tardin molt a jugar, es pot aplicar el reglament amb timing, explicat aquí mateix. Aquest és un recurs que confiem a no haver d’utilitzar, i que tant sols amb la possibilitat de fer-ho faci “espavilar” als més lents.

Per a utilitzar el reglament amb timing cal que el capità de l’equip comuniqui a l’organització que les partides s’estan allargant molt, a partir d’aquí és la organització qui decideix el com i el quan s’aplica el timing, aquest es pot començar a utilitzar inclús a mitja partida, per a fer-ho ens cal la col·laboració dels capitans doncs implica una persona amb un cronòmetre mirant el temps a més d’un capità o voluntari per a fer d’àrbitre.

La funció d’aquest àrbitre és la de vigilar en les jugades d’interpretació i assenyalar les faltes, no s’assenyalarà cap falta del tipus el jugador ha reposat la blanca enlloc de l’àrbitre, etc. Doncs la majoria dels participants no han jugat mai amb àrbitre.

Altrament en cas d’haver de disputar un desempat durant les finals, aquest es farà en dues taules separades, per tal de intentar respectar els horaris al màxim.

Reglament amb timing:

El jugador disposa de 60 segons per a tirar, incloent la sortida i la bola en mà després de falta.

L’àrbitre comença a comptar el temps en el moment que totes les boles s’han parat.

Si un jugador tarda més de 60 segons en tirar l’àrbitre decretarà falta en favor del seu rival, una entrada lliure seguida d’una entrada normal.

Si passen trenta segons des de que el jugador pren la taula l’àrbitre anunciarà “Trenta segons” com un advertiment cap al jugador, aquest advertiment es farà quan els 30 segons han expirat. L’àrbitre no es pot demorar en el seu anunci doncs és l’avís que recorda al jugador que cal que s’afanyi a tirar, aquest anunci es produirà fins i tot si el jugador es troba llimant.

Després de falta, el jugador o l’àrbitre reposen la bola blanca a la taula, si el jugador tarda en fer-ho serà el mateix àrbitre qui reposarà la bola i li donarà al jugador que ha de tirar, a partir del moment en que s’ha entregat la blanca, el temps comença a comptar i el jugador disposa de 60 segons per a fer el seu tir.

Situacions de “temps mort”, en les que no es compta el temps, en aquests casos l’àrbitre dirà “temps mort” en veu alta per tal de que ambdós jugadors se’n assabentin:

  • -El jugador necessita un allargador o rest.
  • -Alguna cosa obstrueix el jugador.
  • -Decidir si la bola està mamant.

Escalfament: Cal fer-lo en les taules que no s’utilitzen per les finals prèviament, un cop sou cridats a la taula de joc hem d’anar per feina i jugar el punteig directament.

Actualització de marcadors: Tot i que intentem anar actualitzant els marcadors, sovint amb quatre taules és molt difícil d’aconseguir, us demanem als capitans un cop de mà per a poder seguir els resultats al moment en qualsevol taula.

Sorteig després de la final: Sorteig d’un tac i una funda just després de les finals, com cada any tots els jugadors entren en el sorteig, cal que siguin presents a la sala doncs si no es tornarà a sortejar fins que l’afortunat hi sigui present.

Molta sort a totes i tots, guanyant o perdent recorda que la Superlliga la fem entre tots.

Introducció a la Superlliga 2016

Amb molt poques novetats pel que respecta a la competició però amb moltes cares noves encetem la novena edició de la Superlliga, amb algunes cares noves i moltes de retrobades i amb molt de nivell, un cop més no podem parlar de favorits en una competició que cada any dona sorpreses fins el darrer instant.

També cal agrair la tasca dels capitans que sovint va més enllà de les seves funcions, en alguns equips els jugadors esperen a que el capità els avisi si han de jugar i això porta molta feina extra que amb millor planificació s’estalviaria.

És feina del jugadors saber si juga i on, en cas de no tenir-ho clar es molt més simple que cada jugador contacti amb el seu capità que no pas que el capità truqui a tothom, en l’era de les noves tecnologies això no hauria de ser problema per a ningú, de fet cada cop són menys els equips que funciones de manera improvisada i més els que tenen un calendari preparat des del principi.

Bases de Concurs

Aquells que jugueu per primer cop la Superlliga cal que llegiu amb atenció les bases de concurs doncs us ajudaran a comprendre millor el perquè de tot plegat, per a qualsevol dubte ja sabeu com localitzar-nos.

Els Partits

Juguen quatre jugadors per partit, tot i que tres també podrien jugar en cas de no ser quatre, cada equip elabora la seva acta, un cop completades es mostren i es copien totes dues entre sí, això determina l’enfrontament de cada jugador que es disputa al millor de tres partides, dues partides guanyades.

En cap cas els capitans poden pactar l’ordre dels enfrontaments, aquest ha d’ésser aleatori i mai prèviament pactat.

Els enfrontaments de lliga es celebren els dimecres a les 21h, de mutu acord entre capitans es pot variar el dia i l’hora de l’enfrontament, els partits es poden ajornar un màxim d’una setmana, fins just abans del partit següent.

L’hora límit per a començar a jugar són les 21:30h, si un equip arriba més tard el seu rival no té perquè jugar si no vol, des de l’organització però ens agradaria que es juguessin tots els partits perquè és el que tots volem, jugar. Si el teu equip arriba tard 5m o mitja hora recomanem trucar als rivals i avisar-los, senzillament per educació i sense que això impliqui cap benefici.

Els dos últims partits de la lliga no es poden ajornar, però si avançar en la data prevista.

Paguen les partides sempre els jugadors locals.

Cada equip elabora la seva acta, aquesta acta cal guardar-la dins la carpeta de l’equip junt amb la resta, un cop sigui operatiu el sistema de transmissió d’actes a través de la zona de capitans del lloc web es passen totes de cop. Quan el sistema ja és operatiu és molt important passar les actes de forma ràpida, a ser possible la mateixa nit de partit, si tothom ho fa així el dia següent ja podrem consultar les classificacions d’equips i individuals al nostre lloc web.

Cal que tothom es llegeixi el reglament un cop a la vida, així ja saps on has de buscar una norma en el moment en que és necessari, el reglament està penjat a tots els locals on es juga la Superlliga.

Els enfrontaments puntuen de la següent manera:

0 punts = no presentat, 1 punt = partit perdut, 2 punts = partit empatat, 3 punts = partit guanyat

Tot i que ja existia, convé recordar que una alineació indeguda implica la pèrdua dels punts de partit, per exemple un equip que jugui un partit amb tres jugadors experts.

Les incompatibilitats de jugadors només es produeixen en uns pocs equips, aquells equips on la majoria de jugadors són novells no cal que pateixin, les pautes són les que segueixen:

En la confecció de l’equip:

  • Un sol jugador Mestre per equip.
  • Dos jugadors novells com a mínim per equip.
  • Una noia per equip o un jugador menor de 18 anys el dia de l´última jornada de lliga o bé un jugador major de 65 anys a l’inici de la lliga.
  • Un equip pot tenir fins a cinc jugadors qualificats si no té cap jugador Mestre, sumant Experts i Promeses.

Combinacions possibles a l’hora de jugar són:

  • 4 novells
  • 3 novells i 1 Mestre
  • 3 novells i 1 Expert
  • 3 novells i 1 Promesa
  • 2 novells i 2 Experts
  • 2 novells i 2 Promeses
  • 2 novells, 1 Mestre i 1 Expert
  • 2 novells, 1 Mestre i 1 Promesa
  • 2 novells, 1 Promesa i 1 Expert
  • 1 novell, 1 Promesa, 1 Expert i 1 Mestre
  • 1 novell, 1 Promesa i 2 Experts
  • 1 novell, 2 Promeses i 1 Expert
  • 1 novell, 3 Promeses
  • La categoria dels jugadors serà revisada i si cal corregida en dues ocasions, a meitat de lliga i abans de disputar la fase final, quan tindrem les dades que tots els jugadors hauran generat durant la lliga. Tant sols s’ha canviat la categoria d’un jugador abans de la fase final durant 9 anys, preferim esperar que la temporada acabi per a canviar-lo per la temporada següent.

    El que persegueix el sistema de qualificacions és que tothom participi en la lliga i no sempre juguin els mateixos, a més d’implicar els jugadors experts en l’aprenentatge dels novells.

    Cal jugar catorze partits de lliga com a mínim per a tenir dret al premi final, això és la meitat dels partits menys un, d’aquesta manera si tots els jugadors participen en la lliga per igual tots ells tenen dret al premi final, fins i tot en els equips de vuit jugadors.

    Fa cinc temporades ja vàrem establir l’obligació de tenir una noia o un menor d’edat per equip, hem anat augmentant progressivament cada any el mínim de partits que cal que disputi i aquest any arribem al mínim de 14 partits (meitat menys 1). O sigui que com a mínim una de les noies o menors d’edat en cada equip ha d’acabar la lliga regular amb 14 partits jugats, en cas de no aconseguir-ho l’equip tindrà una sanció de -4 punts a la classificació.

    Els equips són d’un màxim de vuit jugadors, durant tota la lliga es poden fer noves incorporacions, en el cas dels equips de vuit jugadors cal donar de baixa a un dels vuit si es vol incorporar un jugador nou, el jugador donat de baixa no pot participar en la fase final ni pot jugar en un altre equip durant la temporada.

    Per tal d’evitar picaresques a l’arribar a la fase final, com ja has llegit els equips es poden reforçar durant tota la temporada, fins i tot ens podem trobar amb algun equip que necessiti reforços per la fase final, establim un mínim de partits jugats per la fase final en funció de la categoria per tal de no desvirtuar la competició: Novell = 0 partits jugats, Promesa = 5 partits jugats, Expert = 10 partits jugats i Mestre = 14 partits jugats. Així doncs un equip pot fitxar un jugador novell per a la fase final, si va molt just d’efectius, encara que aquest no hagi jugat ni un sol partit, nogensmenys no es pot fitxar a en Cristophe Lambert per la fase final, si no ha jugat 14 partits.

    En el moment de disputar l'enfrontament, els dos jugadors són els únics responsables de l'arbitratge, ningú pot arbitrar si no està jugant, cal que el jugador que no està en joc estigui atent a allò que fa el seu rival doncs és l'únic que pot reclamar una falta, donat el cas.

    Igualment ningú pot aconsellar o recomanar res, a un company que està jugant fins que no acabi la seva partida, llavors és el millor moment per a explicar-li qualsevol reflexió sobre les jugades en que ha intervingut.

    En cas de disposar de més d'una taula per a fer l'enfrontament aquest es pot iniciar en dues taules, però el tercer i quart enfrontaments cal jugar-los en una sola taula, per a una millor concentració dels contendents.

    La Superlliga genera unes dades de cada jugador que queden reflectides en la classificació individual de la Superlliga, al final del dossier hi ha l’explicació de com es calcula i puntua en cada cas.

    La lliga no decideix el guanyador de la competició, aquest es decideix en la fase final, on tots els equips es classifiquen, tota la informació sobre la fase final la trobareu en el dossier que us lliurarem just després d’acabar la fase prèvia.

    La fase final es disputarà els dies 18 i 19 de Març de 2017, els horaris i el programa us els facilitarem amb antelació.

    La Superlliga de billar anglès es una competició oberta a qualsevol jugador que vulgui participar-hi, la lliga no disposa ni disposarà mai d’un règim disciplinari ni res similar, aquí hi som per a gaudir del joc i per aprendre, si qualsevol jugador reitera el seu menyspreu pel reglament, pels seus companys i/o rivals o per l’organització el convidarem amablement a descobrir altres modalitats.

    Utilitzeu el dors de l'acta per a qualsevol reclamació i/o informació addicional al partit, qualsevol qüestió de tipus horaris, reglament, etc. La reiteració en un mal comportament pot suposar, com a últim extrem i sempre amb advertència prèvia, la pèrdua de punts de partit. Tanmateix cal apel·lar al seny i al saber fer de tothom per tal de resoldre al moment tota discrepància existent.

    Vosaltres heu fet de la Superlliga la millor competició per equips de Catalunya, formem part de la lliga amb més jugadors, equips, i bon rotllo de totes les que es fan i desfan. Esperem que tots gaudiu de la competició, guanyant o perdent recorda que la Superlliga la fem entre tots.

    Els premis:

    Aquest any farem el lliurament de trofeigs després de la fase final, avisarem a tots els capitans quan tinguem clara la data i el lloc.

    A nivell individual

    Tots els jugadors i jugadores de la lliga opteu al premi al jugador més regular, masculí i femení de la competició, aquesta beca consisteix en 100€ per al més regular d’ells i d’elles així com al millor novell.

    La classificació individual es calcularà per promig entre partits jugats i punts assolits pels jugadors al final de la lliga regular, les finals no puntuen, hi entren tots els jugadors i jugadores que han jugat la meitat menys un dels partits de lliga, o sigui 14 partits com a mínim en aquesta temporada.

    A nivell d’equips:

    Els tres primers equips de cada grup de la fase prèvia tenen un trofeig acreditatiu, així com els quatre primers equips de la fase final. Malgrat que no tenim patrocinador per aquesta temporada de moment, els premis pels dos equips finalistes a la fase final són els mateixos de l’any passat, l’equip finalista gaudirà de l’allotjament pel Catalonia Pool Festival 2017 i l’equip campió de l’allotjament i les inscripcions pel mateix festival, si finalment aconseguim un patrocinador es destinaran aquests fons a la realització i producció del DVD de record que hem anat fent desde fa 5 anys, ja ho veuen.

    Actualitat Blackball novembre 2016

    Comença la temporada d’Abacat aquesta setmana:

    Diumenge 13 amb segona categoria i juniors al Vic Pool, Passeig de la Generalitat, 68 de Vic. Ja han confirmat la seva presència en la nova temporada més de cent jugadors en les diferents categories i divisions; Divisió d’Honor,

    Primera, Segona, Juniors pels menors de 23 anys, Noies, Sèniors pels majors de 40 i Masters pels majors de 50.

    L’objectiu de la temporada és enviar el màxim nombre d’equips al Nations Cup de Malta, el proper novembre. Per a participar-hi només et cal enviar un correu electrònic a l’associació: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la indicant on vols jugar, en cas de voler jugar a segona categoria o junior cal fer-ho abans de les 22h d’aquest divendres, dissabte sortirà publicat el sorteig de diumenge al lloc web: www.abacat.cat

     

    El proper mes Abacat celebrarà el seu desè aniversari, el 27 de desembre del 2.006 es va fer una taula rodona amb 22 jugadors, promotors i propietaris de sales de billar i allí va començar Abacat. En aquests 10 anys ha passat de tot, un munt d’anècdotes, moltes dificultats i molta feina any rere any. Avui podem mirar enrere i veure’n els resultats, cent-quinze jugadors i jugadores diferents han viatjat amb Abacat i tenen la seva equipació de l’associació, a més de l’experiència en esdeveniments internacionals, les amistats fetes amb els d’aquí i amb els de tot el mon. Una història d’èxit en definitiva, que amaga l’esforç i constància d’un munt de jugadors que s’hi han implicat de valent, per a benefici de tots, del col·lectiu.

    Cal recordar-ho ara que comença una nova temporada, Abacat es nodreix de feina voluntària no remunerada de sempre pocs jugadors, cal tenir-ho present i mirar d’ajudar amb el que es pugui; Participar-hi és una col·laboració, però per poc que puguis intenta també vendre un talonari de loteria, o oferir-te per a portar alguna prova per exemple. Així podrem seguir durant anys sumant èxits, entre tots.

    Catalonia Pool Festival 2016:

    Un total de 155 jugadors van gaudir d’una intensa setmana de billar, vacances i festa a Vila-seca. Amb l’experiència de l’any anterior en el mateix escenari el festival d’enguany va millorar alguns aspectes respecte als anteriors, a nivell organitzatiu es va fregar l’excel·lència i encara queda marge per a seguir millorant. A nivell esportiu vam tenir varis noms propis, el més destacat sens dubte va ser en Liam Dunster, actual campió d’Europa i del mon, va guanyar en el junior, Open principal i segon Open. Chris Melling va guanyar el flyer de 125€ i en parelles mixtes amb Kim O’Brien. Andy Lucas va guanyar el sènior i altres jugadors com Ian Ali, John Sullivan i Leroy Clark van ser finalistes en varis campionats.

    Dels nostres van recollir trofeu en Jonathan González i Pere Alcazar JR, campió i sots-campió en el carbasses, però no van ser els únics destacats. En Toni Garcia va recuperar les bones sensacions i va destronar varis favorits, en David Ureña va jugar tota la setmana a un nivell altíssim assolint les semifinals del Main Open.

    Eloy Alonso va reivindicar-se com a jugador top assolint la final del flyer de 125€, va completar el millor campionat individual fet fins ara, amb un nivell de joc molt alt des del principi fins la final, on va arribar a posar-se per davant de Chris Melling per 6-5, en Melling però va fer vàries tacades en les darreres partides fins a guanyar 10-6. Va ser molt elogiat pels nostres hostes la manera entusiasta d’animar els nostres jugadors mentre jugaven, també l’atmosfera creada a la sala.

    Amb 18 taules el festival segueix creixent i cada cop genera més entusiasme, en breu confirmarem un sponsor britànic que ens permetrà millorar alguns aspectes.

    El festival s’ha fet un nom a nivell mundial, aquest any més de setanta anglesos, cinquanta catalans, trenta escocesos, deu francesos, uns quants irlandesos, també de Irlanda del Nord, Gal·les i fins i tot un australià ens han visitat, tots volen tornar.

    El proper festival es disputarà del 1 al 7 d’Octubre de 2017, en lloc per confirmar, la previsió és de tancar les inscripcions abans de celebrar-lo, apunta-ho a l’agenda.

    Gran actuació dels equips catalans al Mundial de Irlanda.

    L’equip Mens A, cinquè classificat per equips i campió del mon de speed pool.

    El passat mes d’Octubre les seleccions catalanes de Blackball van disputar el campionat del mon, que es celebra cada dos anys, a la localitat irlandesa de Killarney. L’associació catalana de Blackball, Abacat, és l’encarregada de classificar a través dels rankings als millors jugadors que composen els equips. En aquesta ocasió han estat quatre, l’equip Mens A amb els primers jugadors de Divisió d’Honor, l’equip junior de menors de 23 anys, l’equip sènior per a majors de 40 i el màster per a majors de 50 anys.

    Tots els nostres equips han fet un bon paper tenint en compte la manca de tradició i de infraestructures existent a Catalunya, en comparació amb altres països. L’equip Mens A va assolir l’objectiu de entrar en el play off final després de derrotar a Irlanda, Sud-Àfrica, Holanda i Xipre. En el tall de quarts de final va caure amb la potent esquadra francesa, que finalment obtindria el títol de campiona. A més van poder revalidar el títol de campions del mon de speed pool, ja aconseguit l’any 2008 a Sud-Àfrica. L’Speed Pool és un joc on l’objectiu és entronerar totes les boles en el mínim temps possible, els nostres jugadors van mostrar una velocitat insospitada, acabant les partides en poc més d’un minut.

    Majoria de sabadellencs en l’expedició d’enguany, en l’equip junior van participar Carlos Cortés de Barcelona, Axel Aliaño de Lleida, David Perales de Terrassa i els sabadellencs Roger Roig i Aleix Bagan a més de la manager Iris Mateos. En l’equip màster René Castillo de L’Hospitalet de l’Infant, Ramon Vilchez de Cornellà i Vicens Escobairó, Andreu Jam i Jordi Pérez de Sabadell.

    En categoria sènior l’equip el formaven Paco Macias i Pedro Melero de Rubí, Jose Antonio Gonzalez i Juan José Aliaño de Sabadell i els gironins Sergi Romero i Andy Hugues com a manager. Finalment l’equip A l’integraven Ferran Roca de Sant Salvador de Guardiola, Aram Bernaus de Carme, Rubèn Garcia de Berga, David Ureña de Vic i els sabadellencs Ferran Echevarria i Joan Marminyà. Amb el campionat del mon finalitza la temporada i està a punt de començar la següent, amb l’objectiu de enviar el màxim nombre d’equips al Nations Cup de Malta el proper novembre. Per a més informació consulteu el lloc web: www.abacat.cat

    Botigueta de Marmitaco:

    Amb l’inici de temporada i amb les festes de Nadal a prop molts jugadors busquen renovar el seu material, nosaltres ja estem enllestint les comandes per a reforçar el estoc. Si et cal un tac nou de Blackball o de snooker, fundes, maletins, sabatilles, boles, guixos, extensions, panyo de billar o qualsevol estri relacionat amb la pràctica del mateix contacta amb nosaltres, estalviaràs diners.

    III Open de snoker a Saragossa:

    Els amics del club Free Ball organitzen el tercer Open de snooker amb moltes ganes i bon criteri, una bona oportunitat de fer una escapadeta no massa muny i coincidir amb el bo i millor de la península, no t’ho perdis si pots que ara encara queden places, aquí tens el cartell:

    Salut, bones partides i bons breaks!

    Catalonia Pool Festival 2016

    Ja ho tenim aquí, del 2 al 8 d’octubre arriba el desitjat festival. En la sisena edició hi ha cinquanta jugadors catalans inscrits.

    Si encara no ho has fet hi ets a temps pels pèls, aquí tens les instruccions: http://cataloniapoolfestival.com/intro-cat . Pels ja inscrits recordar-vos que us esperem diumenge de 12 a 14h per a omplir de nou el formulari d’inscripció confirmant les competicions que voleu jugar. Els catalans som un 30% dels inscrits, per darrera dels anglesos i per davant dels escocesos. També hi trobareu una desena de jugadors francesos de primer nivell i un grapat de jugadors d’altres països, destaca sobretot en Mark Woods provinent d’Austràlia. El festival s’ha fet gran i ja és conegut arreu, si podem mantenir una assistència de jugadors locals com la d’aquest any tindrem festival durant anys. En aquesta edició estrenem 7 taules Optima, a més de les 5 de l’any passat i 4 taules Sam, també disposarem de dues taules més en la zona de bar. Arribem fins les 18 taules enguany i més novetats ara que coneixem millor l’hotel. Si pots treu el cap avisant prèviament, el festival es celebra en un lloc privat, cal recordar-ho.

    Si no pots venir ho pots seguir via live streaming a través del web del festival: www.cataloniapoolfestival.com i https://www.facebook.com/cataloniapoolfest

    Superlliga 2016

    Amb la jornada 8 ja disputada tenim la classificació fins la 7, la d’equips: http://www.marmitaco.cat/index.php?option=com_resultatequips2016 Individual: http://www.marmitaco.cat/index.php?option=com_resultatindi2016

    La jornada 10 no es disputa fins el 19 d’octubre, son molts els jugadors que entre CPF i Mundial seran fora a primers d’octubre, podeu aprofitar per a disputar amistosos o avançar alguna jornada prop de Nadal, es poden avançar jornades sempre.

    Mundial de Killarney:

    Hola i adéu, tot tornant del CPF marxem cap a Irlanda, en el preciós entorn de Killarney es disputa el campionat del mon de Blackball. Catalunya hi serà present amb quatre equips, junior (- 23), sènior (+40), màster (+50) i l’equip A de sis jugadors, només ens falta L’equip de noies que finalment no s’ha pogut completar per manca de disponibilitat .

    Tots quatre equips han fet una jornada de stage a www.blackballfarm.com i encaren la nova aventura amb moltes ganes i il·lusió, aquí podeu veure la feina que se’ls hi ha girat a cadascun d’ells: http://www.eba-pool.org/2016/09/world-championship-entries.html . Tota la informació de la temporada d’Abacat amb els resultats finals en totes les categories i divisions la podeu trobar al seu lloc web: www.abacat.cat , allí també podreu seguir les novetats i resultats d’Irlanda.

    Si prefereixes que no t’expliquin batalletes i prefereixes viure-les ja et pots inscriure en la nova temporada d’Abacat enviant un correu a l’associació aquí: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la , es vol començar la temporada just tornant del mundial.

    Marmitaco, nova pàgina a facebook:

    Per tal de reunir en una sola pàgina les informacions de Lliga Individual, Superlliga per equips, Catalonia Pool Festival, novetats i ofertes en productes billarístics i continguts freakies.

    Només has de clicar m’agrada a la pàgina Marmitaco a fcbk i ja ets dins: https://www.facebook.com/Marmitaco-324695827874590/

    Lliurament de trofeus Superlliga 2016:

    Dijous 22 vam celebrar el lliurament de trofeus de la Superlliga 2015 just abans del CPF 16, on els dos primers equips van classificats. Aquí tens les fotos de l’esdeveniment: www.marmitaco.com

    Tots els trofeus es coneixien d’avant mà menys els de jugador revelació, lliurats a la Raquel San Roman, Ismael Asensio, Pau Jover i Roger Roig. El trofeig al jugador més regular de la lliga ha passat a anomenar-se memorial Emili Sánchez “Barri”, en honor de qui fou un dels pioners d’aquesta modalitat, entusiasta del mateix i fins l’any passat, jugador i capità d’un equip de Superlliga.

    També es va donar a conèixer el projecte Emili Sánchez “Barri” de suport al billar base, que amb el vistiplau i col·laboració dels seus fills vol donar un impuls als més joves practicants d’aquest esport. De forma coordinada amb Abacat que ja fa molt bona feina en favor dels juniors, pretén ajudar a desenvolupar iniciatives com fer classes de billar als més menuts o fins i tot ajudar a projectar a algun jove jugador amb possibilitats i pocs recursos. Tant sols hi hem posat la primera pedra i el projecte és obert a les idees, consells i col·laboracions de tothom. Continuar fent en definitiva, el què l’Emili va fer amb molts jugadors.

    Snooker:

    Comença la temporada de Lase, lliga ibèrica de snooker.

    La millor competició de snooker de la temporada comença ara, arriba la desena edició d’aquesta competició on participen clubs i jugadors de tota la península. Obert a tothom i amb 60€ d’inscripció, 30€ si ets noia o menor i on tots els recursos reverteixen en el propi jugador en forma de premis, ajudes per a desplaçament i trofeus.

    A Catalunya hi ha quatre locals confirmats de moment: CB Monforte i La Centena a Barcelona, Privat Pool a Vilafranca de Penedès i BlackballFarm a Carme. Cal contactar i consultar la disponibilitat a cada local, doncs son entitats privades. La competició en si consta de 7 jornades d’un enfrontament mensual a tres guanyades. També es disputen dos tornejos de KO directe durant la temporada, els punts aconseguits et permeten classificar-te per la següent fase o quedar eliminat. Set mesos de competició amb un partit i mig al mes, i si et classifiques un o dos caps de setmana al maig/juny. Tota la informació sobre Lase la trobaràs al seu lloc web http://lasesnooker.com/110-empieza-la-temporada-2016-2017 . Les inscripcions cal formalitzar-les abans del 15 d’octubre, al loro!

    El grup de facebook de Lase: https://www.facebook.com/liga.lase.snooker

    Bones i emocionants partides a tothom!