Parelles Inestables 2018

Valora aquest article
(1 vote)

Introducció:

Estrenem competició per parelles escoceses on es pot parlar amb el company d'equip, el format de parelles és molt interessant per a la formació de jugadors nous.

El que es busca és justament la cohabitació entre jugadors ja fets i amb anys d'experiència amb jugadors de nova fornada, busquem que els bons ajudin a millorar als que comencen, aquest és l'objectiu.

Fa onze anys es va fer una competició de parelles escoceses que es va ptitular Open your Minds, en Sergi Marinyós va ser qui va tirar endavant aquella competició on van participar 60 parelles durant un cap de setmana. La idea del Parelles Inestables ve d'aquí però introduint alguns canvis com veureu a continuació.

No sabem encara quina acceptació tindrà aquesta competició, per tant limitem a 64 parelles sense saber si farem curt o llarg, per a properes edicions i amb l'experiència d'aquesta podrem acotar o engrandir els paràmetres.

Suposant que tots els locals de Superlliga vulguin participar, de moment amb tots els que hem parlat així ho volen, tenim 16 locals i si ho dividim per 64 parelles, ens surten 4 parelles per local, per a alguns locals serà poc i per a altres molt. Si no es completen les inscripcions en algun local amb poca demanda, podem obrir-ho a altres locals o ampliar places en els locals que en demanin més.

Bases de concurs:

1-Confecció de les parelles:

Prenent com a referència les categories de Superlliga actualitzades un jugador novell pot jugar amb qui vulgui, dos jugadors promeses poden jugar junts i els experts i mestres només poden jugar amb novell.

2-Inscripció:

En principi en qualsevol local de Superlliga, límit de quatre parelles per local, cal omplir el full d'inscripció i liquidar 20€ per parella abans del 10 d'Abril. Inici de competició en la següent setmana.

3-Format de competició, fase prèvia:

En omplir el full d'inscripció us demanem també quina franja horària preferiu, jugar a les 19 h o a les 21 h. Això és orientatiu i ens pot ajudar a crear els grups de fase prèvia. Tothom jugarà els seus partits com a local en el lloc on s'inscriu, pot ser però que en el seu grup hi hagi parelles inscrites en altres locals. Això ho sabrem quan es completi la inscripció. Totes les parelles jugaran sis partits en sis setmanes consecutives, en format round robin. Es poden avançar partits sempre que es vulgui però no es poden ajornar, serem inflexibles en aquest aspecte i sancionarem a qui ho faci. La distància en la fase prèvia és de 5 partides jugades, cada partida és un punt i se sumaran els punts assolits després dels sis partits. Les dues primeres parelles de cada grup passen ronda. Cal que la parella que guanyi cada partit ens faci arribar el resultat via foto per whatsapp, ho teniu explicat en les actes que us entreguem al fer la inscripció.

4-Format de competició, de setzens de final a quarts:

Un cop superada la fase prèvia resten 32 parelles, 16 classificades com a primeres de grup i setze com a segones. En aquest moment es farà un sorteig públic per a emparellar 1rs contra 2ns de grup. Aquest sorteig servirà fins al final del campionat, que es farà a KO directe. L'organització determinarà on es disputen els partits de 16ns, 8ns i 4ts de final, buscant ubicar-los en locals neutrals i tenint en compte tots els factors. Els enfrontaments es disputaran en tres setmanes consecutives a una distància de 4 partides guanyades, totes les parelles disposaran de les actes de partit des de la fase prèvia i fins als quarts de final per si hi arriben. Cal que la parella que guanyi cada partit ens faci arribar el resultat via foto per whatsapp, ho teniu explicat en les actes que us entreguem al fer la inscripció.

5-Fase final:

Hi arriben les quatre últimes parelles, intentarem que es jugui en un dissabte a la tarda, anunciarem data i lloc amb antelació. Si no és possible reunir totes quatre parelles es disputaran les semifinals entre setmana i es jugarà només la final en dissabte.

6-Premis:

Amb 64 parelles es repartiran 1.500 € en premis per les 8 primeres parelles, de la següent manera:

  • Parella campiona: 600 € + trofeu
  • Parella sots-campiona: 300 € + trofeu
  • Parella 3a classificada: 200 € + trofeu
  • Parella 4a classificada: 160 € + trofeu
  • Parelles quart-finalistes: 60 € cadascuna.