Edició 2013

Speak Pool campió de la Superlliga.

El popular equip de Ca la Montse, que ha competit en el 8 miles de Terrassa s’ha proclamat campió de la novena Superlliga per equips, era un dels molts equips que optaven al premi i van aconseguir anar superant tots els obstacles fins la final.

Els acompanyaran a Salou els Yes I do que patint el que no està escrit i amb molta fe també van assolir la final, gràcies en gran mesura als decisius punt aconseguits per les noies de l’equip en moments clau, molta emoció, molts desempats i Superlliga en estat pur. Ambdós equips es classifiquen pel proper Catalonia Pool Festival, abans d’arribar a la final però, van passar moltes coses.

Dissabte 5 d’abril, setzens de final

Amb els Pool Runners, Born to Pool i Pool Rubí passant directament a 8ens diumenge, la resta d’equips van debutar en les finals dissabte a partir del migdia. Vamos Pahí van vèncer a Kalimist en la darrera partida de l’acta, Kalimist va estar a punt de forçar el desempat però David Soto es va imposar a Carles Garci per a arribar al 3-1.Golden Pool feia el mateix amb Touching Balls que no es van arribar a trobar còmodes, 3-1 pel Golden. Yes I do van guanyar a uns combatius Bar Diego en la darrera partida del primer desempat, Ainhoa Pérez va fer el punt definitiu vers en Javi Martin, primer match ball salvat per una noia Yes I do.

Consell de Mestre va guanyar a El Castell en la darrera partida de l’acta, bon paper d’en Angel Díaz i amb una última partida d’infart Isaac Díaz va vèncer a en Jose Manuel Torres per a establir el definitiu 3-1. Free Damm Pool es va imposar a Cal Robert, només en Pep Ramos va vèncer però el desempat va estar a punt d’arribar gràcies a un motivat Roberto Leal, finalment el seu rival Raul Méndez va aplanar el camí al seu equip 3-1. All in Pool va guanyar als Chupingo amb un contundent 3-0 sense donar opció, La Repu va imposar-se als també republicans Co. Pool Amos per 3-1.

Pooltergeist va forçar el desempat amb els Sistematick’s però un cop allà van perdre 2-2 (3-0) guanyant el punt definitiu la Laura Martínez, l’equip egarenc va acabar sent una de les revelacions de la competició. El Ciervo no va poder amb el Knarias tot i puntuar tots els jugadors, Angel Plaza sènior va signar la partida definitiva per 3-1. Crazy Balls va passar pel damunt dels Pool Dogs per 3-0, la tàctica de deixar el punt més fort pel final no els va funcionar doncs en J.J. Aliaño no va arribar a jugar.

The Stags van arribar al segon desempat amb els Kafka 7.2, on en Jordi Noguera es va imposar a en Josep Maria Vidal. Speak Pool van patir més del que diu el marcador amb els NSQ Sant Quirze 3-1. El darrer enfrontament de dissabte va ser un derbi entre Bar Trebol i Big Pool, probablement un dels enfrontaments on es van veure millors partides de dissabte, es va arribar al segon desempat i allí en Xavi Soler no va perdonar a en Pablo Soto, que va jugar molt bé.

Diumenge 6 d’abril, 16 equips i molts nervis

Van obrir foc dos campions de Superlliga com els Pool Runners versus Vamos Pahí, el primer enfrontament entre David Ureña i Roman Temporal (1-2) va decantar la balança cap als Vamos Pahí que van acabar resolent 1-3. Els següent partit també va enfrontar dos equips històrics de la competició, Golden Pool i Yes I do, la primera acta va acabar en empat i el desempat va afavorir els sabadellencs, 2-2, 0-3. Consell de Mestre i Free Damm Pool van començar amb un estel·lar César Marmol vs Quim Reyes 1-2, van acabar la primera acta amb empat i la segona també, en el decisiu frame en Quim no va donar opció ni de tirar a en César, amb una acabada espectacular va portar als Free Damm a quarts de final.

Els rubinencs Born to Pool van vèncer en el seu debut en fase final als All in Pool, en Fernando Morales va sobresortir en els All in Pool però els Sergio Mas, Axel Blasco i Raul Garcia no van donar opció.

Impecablement uniformats els Pool Rubí van anar desgranant partides amb paciència vers una combativa Repu, 3-0. Sistematicks va començar amb un 0-2 en contra vers els Bar Knarias de Terrassa, a partir de llavors van encadenar primer l’empat 2-2 seguit del desempat al seu favor 3-0, amb partides molt disputades i molt de patiment, cal destacar la motivació d’en Jordi Torres per part del Knarias i d’en Jordi Aranda i Oriol Ortega pels Sistematicks, a més d’un reviscolat Edu Fontanals.

Crazy Balls i The Stags van empatar primer com a bons amics que son, al desempat però els Stags van tenir una mica més de sort i van passar ronda 2-2, 1-3. Bar Trebol i Speak Pool van tancar els enfrontaments de vuitens, van colpejar primer els del Trebol amb en César Plaza i van replicar amb sengles 0-2 en Ferran Roca, Sergio López i Alex Egea. Ja només quedaven 8 equips.

Quarts de Final

El primer enfrontament va ser entre els vigents campions Vamos Pahí i els històrics Yes I do, Roman Temporal i Juan Victoria van obrir foc amb un 2-0, Ferran Etxebarria i Bernat Jam van replicar per a empatar 2-2, així va continuar l’intercanvi de cops simultanis fins a assolir el segon empat i arribar al frame definitiu, la tàctica dels Yes I do de posar el jugador novell primer va funcionar fins aquí però ara tenia davant el numero 1 de Catalunya i Mari Lachica no havia guanyat cap dels 3 frames anteriors.

I va passar el que ningú esperava, Mari Lachica tenia les boles més ben posades sobre la taula i en Roman mirava d’assegurar el punt sense precipitar-se, en aquestes la blanca li va entrar a en Roman i Mari tenia dues entrades, tres vermelles i la negra sobre la taula, amb evidents nervis i tremolant mentre tirava va anar entrant totes les boles, negra inclosa. Explosió de joia dels Yes I do, segon match ball salvat per una noia de l’equip i un detall, la manera com en Roman va felicitar la Mari, donant-li la ma i fent-li dos petons demostra la seva categoria, que no només és evident sobre la taula sinó també fora d’ella, el saber estar és innegociable pels grans jugadors i en Roman és molt gran.

Seguidament els Free Damm Pool i els Born to Pool van disputar un partit de molt alt voltatge, com ho demostra el fet que tots els vuit jugadors van puntuar, Quim Reyes altre cop va mostrar el camí al seu equip amb un 2-1 vers en Sergio Mas, Adrián Granados va igualar el marcador vencent el jove David Perales de 15 anys, 2-1. Juangi Santamarina i Toni Narbona (sènior) van disputar tres partides en més d’una hora, això dona idea de la intensitat que va tenir l’enfrontament que el de Sabadell va guanyar 2-1.

Finalment en Raul Méndez va vèncer al joveníssim Toni Narbona junior de 13 anys, que va guanyar una partida i a punt va estar de forçar l’empat, 3-1 pels Free Damm. Pool Rubí i Sistematicks van disputar el següent encontre que va acabar amb la bona ratxa que portaven els de Terrassa en la competició, en aquestes rondes es nota l’esforç i el desgast dels que han patit desempats i els Pool Rubí van arribar-hi amb més frescor d’idees, els Paco Molina, Jose Manuel Vargas i Paco Macias van puntuar i tant sols en Oriol Ortega va poder guanyar el seu punt vers el també molt jove Aitor Vargas de 14 anys.

The Stags va plantar cara als Speak Pool en el seu enfrontament i Xesco Olmos, Jordi Noguera i Laia Pujades van forçar el tercer frame, amb idèntic resultat però en Manel Egea, Ferran Roca i Carlos Garcia van tombar el marcador cap al seu costat 0-3, la Superlliga ja tenia semifinalistes. Les Semifinals, últim escull cap a Salou.

Pool Rubí i Speak Pool van jugar de sortida amb pocs canvis respecte a la resta de competició, Paco Molina vers Ferran Roca 0-2, en Ferran va mostrar millor forma que en Paco i aquest primer punt va pesar molt, tot i que Jose Manuel Vargas i Jordi Reyes van forçar el tercer frame vers Oscar Sánchez i Alex Egea els bagencs no van donar opció i tot un Paco Macias va restar inèdit amb el marcador ja en 3-0. L’altre semifinal va enfrontar als dos equips que més havien patit per a arribar-hi, Yes I do i Free Damm Pool i com no podia ser d’altre forma van seguir patint. D’entrada en Ferran Etxebarria va caure 0-2 vers un Quim Reyes pletòric tot el cap de setmana, Bernat Jam tornava a anivellar el marcador vers Juangi Santamarina 2-0 i Jonathan González posava el marcador a favor dels Yes I do guanyant al jove David Perales 2-0. Amb 2-1 al marcador pels Yes I do es va jugar el darrer enfrontament entre Ainhoa Pérez i Raul Méndez, en Raul va guanyar la primera partida i quan tothom s’olorava el desempat Ainhoa va tirar una negra per banda de punta a punta de la taula per a empatar el seu enfrontament.

La darrera partida va ser de prudència per part d’en Raul mentre Ainhoa anava fent, vàries entrades tàctiques per part de tots dos i finalment en Raul va jugar una negra complicada i forta que no va entrar on ell volia, va picar els dos cantons del forat i va travessar la banda curta per a entrar al forat contrari, un segon més tard la bola blanca feia el mateix i queia dins la tronera, del cel a l’infern en un segon, tercer match ball salvat per una noia Yes I do i una altre jugada que es recordarà durant anys, tot molt humà, tot molt salvatge, imprevisible, cruel i gloriós alhora, Superlliga en estat pur.

La Final

Succeeix que quan tots dos equips es saben guanyadors, doncs tots dos aniran a Salou amb gairebé idèntiques condicions la final perd una mica de voltatge. No ho va creure així en Jonathan González que va resoldre el seu enfrontament per 2-0 vers Ferran Roca, a partir d’aquí tot baixada pels Speak Pool amb en Manel Egea fent de les seves amb en Bernat Jam, 0-2. Alex Egea seguint l’exemple del seu pare vers Sergi Marinyós, 0-2 i finalment Carlos Garcia donant el punt definitiu amb un 0-2 vers Ainhoa Pérez que aquest cop no va poder salvar el seu punt, el titular en anglès de les finals seria aquest: Do you Speak Pool? Yes I do.

Un cop acabada la final, que va ser retransmesa en directe per live streaming amb dos comentaristes molt bons i va sumar més de mil visites, vàrem recordar a l’estimat amic Ruben Llurba que ens va deixar recentment, a partir d’ara el trofeu al millor novell de cada any portarà el seu nom per a recordar-lo cada any. També es va fer el sorteig del tac que es va endur fent bots d’alegria en Gerard Borrell i la super funda que va ser pel seu company d’equip Javier Carrasco. Abans del proper Catalonia Pool Festival farem l’entrega de trofeus i amb això donarem per finalitzada aquest edició, iniciem la Lliga Individual 2014 on es sortejarà una taula de billar entre tots els que havent participat en la Superlliga també participin a la Lliga Individual.

Per a més informació consulteu el nostre lloc web www.marmitaco.com.

Agraïments

La Superlliga la fem entre tots, però uns quants tenen molta culpa de tenir unes finals com les que tenim, moltes gràcies a en Toni Garcia Rodríguez, Xesco Olmos, Aram Bernaus, Xavi Duch, Paul Keenan, Josep Maria Vidal, Jordi Pérez, Eloy Alonso, Vicens Escobairó, Joan Montllor, Isma Rodríguez, Júlia Escobairó, Gustau Garcia, Helena Escobairó, Francesc Aguilar, Joan Porta, Angel Barahona, Laura Castelló, Andreu Jam, Sergi Marinyós, David Pérez, Sergi Garcia, Ruben Esperón, al Consell de Joves de Sabadell, a tots els capitans de la lliga pel seu treball de coordinació i a tots els jugadors de la Superlliga per participar-hi, gràcies a tots i totes.