Dossier Superlliga 2009

Valora aquest article
(1 vote)

Introducció a la Superlliga 2009

Amb les mateixes ganes de sempre, amb més equips que mai, amb millors premis i amb l’ambició de seguir creixent arriba la Superlliga a la cinquena edició. Gràcies a la complicitat de més de 230 jugadors i jugadores encetem una nova Superlliga amb algunes novetats, que aniràs descobrint aquí mateix.
Tot segueix igual que l’any passat pel que respecta a normativa, llevat dels premis que s’han incrementat i la famosa classificació individual, que incorpora nous paràmetres.

Ara fa uns dies em van entrevistar a la ràdio, tot anava molt bé fins que em van preguntar perquè hi havia tan poques noies jugant a billar, l’entrevistat es va quedar gairebé en blanc i fins i tot ara mateix, no encerto a dir quin és el motiu que provoca que tan sols el 12% de jugadors de la lliga siguin noies.
Us convido a buscar la resposta a tots plegats, entretant crec oportú dedicar aquest dossier a les vint-i-set valentes que juguen amb nosaltres, desitjant que en un futur altres noies prenguin l’exemple i fem camí plegats.

 

Agraïments:

Els nostres campions viatjaran a l’Illa de Man o a un altre lloc si convé, gràcies al suport que ens dona l’empresa Jam servei tècnic, pots pitjar aquest enllaç i saber com et poden ajudar a estalviar: www.jamsl.com

Aquestes fases finals tan guapes que fem al Consell són com les coneixeu perquè una sèrie de persones, amb noms i cognoms, ens donen un cop de mà imprescindible, en les darreres finals hi vàren col·laborar els següents:
Laura Llagostera, Laura Castelló, Anna Bernadás, Anna Campo, Júlia i Helena Escobairó, Teresa Abad, Miriam Ferran, Toni Garcia Rodríguez, César Marmol, Josep Mª Vidal, Santi Díaz, Joan Farrés, Francesc Aguilar, Xavi Martínez, Jordi Traveset, Magí Dalmau, Vicens Escobairó, Gustau García, Xavi González, Xavi Duch, Josep Gassó, Aram Bernaus, Xavi Soler, Manuel Vílchez, Jesús Led, Agustí Caixach, Joan Esteve Selva, Rubén Llurba, Sergi Marinyós, Marc Ribé, Albert Segalés, Joan Pera i Joan Gasques.
Amb tota seguretat m’he deixat a algú, ho sento, tots ells saben perfectament  perquè els faig constar, gràcies per aquest somni.

 

Bases de Concurs

Aquells que jugueu per primer cop la Superlliga cal que llegiu amb atenció les bases de concurs doncs us ajudaran a comprendre millor el perquè de tot plegat, per a qualsevol dubte ja sabeu com localitzar-nos.

Els partits:
-Juguen quatre jugadors per partit, tot i que tres també podrien jugar en cas de no ser quatre, cada equip elabora la seva acta, un cop completades es mostren i es copien totes dues entre sí, això determina l’enfrontament de cada jugador que es disputa al millor de tres partides, dues partides guanyades.
-En cap cas els capitans poden pactar l’ordre dels enfrontaments, aquest ha d’ésser aleatori i mai prèviament pactat.
-Els enfrontaments de lliga es celebren els dimecres a les 21h, de mutu acord entre capitans es pot variar el dia i l’hora de l’enfrontament, els partits es poden ajornar un màxim de dues setmanes en la primera volta i d'una setmana en la segona volta, llevat dels dos últims partits de la primera i de la segona volta, que no es poden ajornar, però si avançar en la data prevista.
-Paguen les partides sempre els jugadors locals.
-Cada equip elabora la seva acta, aquesta acta cal dipositar-la dins la carpeta de l’equip i deixar-la en el local propi durant les 24h posteriors a l’enfrontament, a més demanem als capitans que ens enviïn el resultat del partit via SMS, així aviat podreu consultar la classificació el dia següent del partit a la pàgina web www.marmitaco.cat
-Cal que tothom es llegeixi el reglament un cop a la vida, així ja saps on has de buscar una norma en el moment en que és necessari.
-Els enfrontaments puntuen de la següent manera:

0 punts = no presentat           1 punt = partit perdut
2 punts = partit empatat         3 punts = partit guanyat

-Tot i que ja existia, convé recordar que una alineació indeguda implica la pèrdua dels punts de partit, per exemple un equip que jugui un partit amb tres qualificats alts.
-Les incompatibilitats de jugadors només es produeixen en uns pocs equips, aquells equips on la majoria de jugadors són novells no cal que pateixin, les pautes són les que segueixen:

-En las confecció de l’equip:
-Un sol jugador Mestre per equip.
-Tres jugadors novells com a mínim per equip.
-Un equip pot tenir fins a cinc jugadors qualificats si no té cap jugador                                                                                         
Mestre, sumant Q+ i Q-.
-Combinacions possibles a l’hora de jugar són:
-4 novells
-3 novells i 1 Mestre
-3 novells i 1 Q+
-3 novells i 1 Q-
-2 novells i 2 Q+
-2 novells i 2 Q-
-2 novells, 1 Mestre i 1 Q+
-2 novells, 1 Mestre i 1 Q-
-2 novells, 1 Q-, 1 Q+
-1 novell, 1 Q-, 1 Q+ i 1 Mestre
-1 novell, 1 Q- i 2 Q+
-1 novell, 2 Q- i 1Q+
-1 novell, 3 Q-
-La categoria dels jugadors serà revisada i si cal corregida en dues ocasions, a meitat de lliga i abans de disputar la fase final, quan tindrem les dades que tots els jugadors hauran generat durant la lliga.
-El que persegueix el sistema de qualificacions és que tothom participi en la lliga i no sempre juguin els mateixos, a més d’implicar els jugadors experts en l’aprenentatge dels novells.
-Cal jugar catorze partits de lliga com a mínim per a tenir dret al premi final, això és la meitat dels partits menys un, d’aquesta manera si tots els jugadors participen en la lliga per igual tots ells tenen dret al premi final, fins i tot en els equips de vuit jugadors. 
-Els equips són d’un màxim de vuit jugadors, durant tota la lliga es poden fer noves incorporacions, en el cas dels equips de vuit jugadors cal donar de baixa a un dels vuit si es vol incorporar un jugador nou, el jugador donat de baixa no pot participar en la fase final ni pot jugar en un altre equip durant la temporada.