Fase final Superlliga 2016

Valora aquest article
(0 vots)

Les finals de la Superlliga 2016 van estar marcades pel decés d’en Diego Rama, jugador i propietari del Bar Diego de Sabadell que ens va deixar el dijous precedent. La fase final d’enguany va estar dedicada a la seva memòria com a petit homenatge.

Dissabte 16ens de final: L’equip Diego’s Pool es va imposar als egarencs The Wood Team (3-1), els Family Pool també als del Castell per (3-1). Els Repu Ribbon van patir de valent amb els Chupingo Reborn, que van forçar el desempat (2-2, 3-0). Els Pool.Cat van passar ronda sense jugar, el Bar Diego va preferir no presentar-se a les finals igual que els Bteranos com a mostra de condol.

Els Craftka van vèncer als snookeros de la Centena (3-0), Jorge Martin no va arribar a jugar el quart partit. Els Pool Vivaldi van estar a punt de forçar el desempat amb els Mortimers, finalment en Jordi Saumoy va donar el punt definitiu (3-1).

El Ciervo també va patir per a passar ronda amb els Revolution 1021, després de 4 hores de partit i al segon desempat Alex LLeonart va donar el punt definitiu (2-2, 2-2, 1-0). Els Born to Pool no van tenir la seva millor fase final aquest cop, van perdre amb els Shamrookies després de que Sergio Mas fés el seu punt (1-3). Els Kalimist, per molt poc, no van poder superar als All in Pool (1-3). Els Born to Shoot van tombar als Stags en el desempat (2-2, 3-1). En l’enfrontament egarenc entre els Swing the Night i els Sistematick’s es van imposar els primers al desempat (2-2, 3-1). Els Yes I do van perdre amb La República (3-0). MRG van passar ronda amb els Bteranos i els Speak Pool amb els Dròpools.

Diumenge va arrencar amb els enfrontaments de vuitens de final: Els Free Damm Pool Baricentro van arribar al primer desempat per a vèncer als Diego’s Pool (2-2, 3-1). Els Family Pool van cedir enfront dels Repu Ribbon (3-0). Els Pool.Cat van vèncer als Craftka que no es van afinar de bon matí (3-0). Els Mortimers es van imposar al Ciervo al primer desempat (2-2, 3-0).Els Pool Santa Fe amb un gran Julio Serrano es van imposar als Shamrookies per molt poc (3-1). All in Pool va forçar el desempat però va acabar perdent amb els Born to Shoot (2-2, 0-3). Swing the Night va vèncer a La República (3-1) i els MRG PitLane van cedir enfront els Speak Pool.

A quarts de final els nervis anaven en augment, qualsevol dels vuit equips podia assolir la final, però només dos hi arribarien. El primer partit fou entre els Free Damm i els Repu Ribbon, inici de partit favorable als Free Damm amb victòries de Quim Reyes i Jaume Sabaté vers Kike Calderón i Oriol Melero, Jonathan Gonzalez marca el 2-1 vencent a la reapareguda Silvia Báez i finalment Sergi Ruiz decanta el partit vers Eduard Borrell (3-1). El segon enfrontament de quarts va ser un derby entre els Pool.cat i els Mortimers, va començar colpejant David Pérez 2-1 vers Eloy Alonso, Marc Roselló va guanyar al seu homònim Marc Bros per a empatar, Benet Rovira va avançar als Mortimers guanyant a Ángel Gómez i Pau Calbet va salvar l’empat del seu equip vers Lluis Torrents, en el desempat van colpejar primer Pérez i Bros pels Pool.cat, Rovira va acostar als Mortimers però de nou Paul Calbet va apuntar-se el punt definitiu, (2-2, 3-1). Derby rubinenc en els tercers quarts entre els vigents campions Pool Santa Fe i els Born to Shoot, que no van poder aturar-los. Julio Serrano en velocitat de creuer venç 2-1 a Adrian Granados, Ramón Molina va despatxar en Nacho Fernandez amb un 2-0 i Pedro Melero a Marcos Rodríguez amb un 2-1 (3-0). El darrer partit de quarts també va anar ràpid, Speak Pool va vèncer als Swing the Night amb més emoció del que el marcador indica, Toni Garcia va guanyar a el seu punt amb un 2-1 vers Jonatan Leal, Roger Roig també a Raquel San Roman per 2-1 i Gerard Castro va fer el definitiu vers Armando Mellado per a establir el (3-0).

A semifinals van arribar els primer, segon i tercer del grup A en la fase prèvia i el primer del grup B. Pot semblar que això és el més natural però poques vegades ha succeït en aquesta competició, on normalment sempre es “cola” algun equip amb pitjor coeficient.

La primera semifinal la van disputar els Free Damm Pool vers els Pool.cat, en David Pérez es va endur a la bona el xoc de trens amb Quim Reyes, Marc Bros es va imposar a Silvia Báez per a establir el 0-2, Jaume Sabaté va patir de valent per a marcar el 2-1 a la bona vers un sorprenent Pau Calbet i en l’enfrontament dels nervis Xavi Duch va establir, també a la bona, el punt definitiu vers Sergi Ruiz (1-3).

La segona semifinal va enfrontar els rubinencs del Pool Santa Fe amb els Speak Pool, amb jugadors provinents de Sabadell, Terrassa, Manresa i Barcelona. En Toni Garcia va colpejar primer pels Speak Pool guanyant a Ramón Orpez 0-2, en Julio Serrano va continuar el seu idil·li amb la competició empatant el marcador tot vencent al jove i prometedor David Perales, en Ramón Molina va perdre amb en Gerard Castro i Edu Aguilar va establir l’empat amb força emoció vers el també jove i talentós Oriol Sans, també a la bona. En el desempat els punts de Orpez, Serrano i Aguilar van donar el passaport als Santa Fe.

Amb els dos primers equips ja classificats pel Catalonia Pool Festival 2017 sembla que els equips es poden relaxar una mica, no va ser així en aquesta ocasió on ningú volia donar el braç a tòrcer. Tots els enfrontaments de la final es van decidir per idèntic resultat de 2-0 fins a arribar al desempat. Així Julio Serrano perdia el seu primer enfrontament vers un motivat Marc Bros, Ramón Molina aconseguia empatar vers Georgina Pujol, David “invictus” Pérez va guanyar a Ramón Orpez i altre cop Edu Aguilar aconseguia portar l’empat al marcador contra Ángel Gómez. En el desempat i ja en dues taules les tres primeres partides van caure del costat dels Pool.cat, amb Georgina Pujol entrant la bola definitiva. Els Pool Santa Fe es va quedar a ben poc de ser el primer equip que guanya dos anys seguits, la meitat dels Pool.cat ja van ser finalistes l’any passat.

Fins aquí la crònica de la fase final, cal agrair a tots els jugadors i equips la companyonia i esportivitat demostrades altre cop, i van molts.

També a tots aquells que ja fos en el muntatge, en el desmuntatge i/o durant la setmana han donat un cop de mà o els que fes falta, son molts i segur que si poso una llista me’n deixaria uns quants, molt especialment però a en Xavi Aguilar, Aram Bernaus, Vicens Escobairó, el becari Roger Roig i en Xavi Duch, que va fer miracles per a recuperar les instal·lacions i cablejats que ens havien desaparegut.

Als capitans i capitanes dels equips agrair-los també la bona feina feta durant tot l’any, aviat rebreu un correu preguntant-vos quins canvis faríeu en la competició, escoltarem les propostes de tothom i potser veurem algun canvi a partir de la següent Superlliga, gràcies a tots.