Aquest any les finals es disputaran al cafè Pit Lane, c/Ausiàs March xamfrà amb Domènech i Montaner. Com sempre farem els campionats d’escalfament de dimarts a divendres, al disposar de menys taules del que és habitual, hem improvisat un nou sistema de competició. El quadrant es dividirà en dues parts, la primera part es començarà a jugar cada dia a les 19h, així aquells que no tenen problema per a començar més d’hora tindran més opcions d’assolir la final ja que hi haurà menys gent. La segona part del quadrant començarà a les 21h com és habitual, la final es disputarà el dia següent en l’horari que vagi bé a tots dos. Pit Lane està obert cada dia a partir de les 8h del matí per a qui vulgui entrenar en altres horaris.

Dimarts 6:

A partir de les 19 i de les 21h, campionat exclusiu per a jugadors novells, inscripció gratuïta i distància de 3 partides guanyades, un tac pel primer i un kit de manteniment pel segon, per apuntar-te només cal que estiguis present al Pit Lane abans de les 19 o les 21h.

Dimecres 7:

A partir de les 19 i les 21h, campionat exclusiu per a jugadors novells i Promeses, inscripció gratuïta i distància de 3 partides guanyades sense handicap, un tac pel primer i un kit de manteniment pel segon, per apuntar-te només cal que estiguis present al Pit Lane abans de les 19 o les 21h.

Dijous 8:

A partir de les 19 i les 21h, campionat exclusiu per a jugadors novells, promeses i experts, inscripció gratuïta i distància de 3 partides guanyades sense handicap, un tac pel primer i un kit de manteniment pel segon, per apuntar-te només cal que estiguis present al Pit Lane abans de les 19 o les 21h.

Divendres 9:

A partir de les 21:30h, Open per a totes les categories amb handicap, inscripció de 5€, tot en premis pels 4 primers + 50€ afegits als premis. Màxim de 32 jugadors, per ordre d’inscripció.

Cal recordar que:

El sistema de competició és el mateix emprat durant la fase prèvia, o sigui:

 • A-1, B-2, C-3 i D-4, mateixa distància de 2 partides guanyades i possibilitat d’empat final. En cas d’empat es repeteixen els enfrontaments a 1 partida guanyada, si sou tan pesats de seguir empatant llavors es decideix a una única partida a disputar entre el primer jugador de cada equip, A-1.
 • A la fase final hi poden participar tots els jugadors que han disputat durant la lliga un mínim de partits, això és: Novells 0 partits jugats, Promeses 4 partits jugats, Experts 8 partits jugats i Mestres 12 partits jugats. Cal que cada capità comprovi si els seus jugadors reuneixen els requisits abans de jugar, si no ho fan poden incórrer en una alineació indeguda amb resultat de pèrdua del partit.
 • Ja teniu els horaris i les taules on jugareu, cal que us presenteu uns 45 minuts abans de l’hora en el Pit Lane, volem fer-vos una foto de cada equip el mateix dissabte, jugueu o no jugueu intenteu que hi assisteixin tots, gràcies.
 • Els dos jugadors són els responsables de l’arbitratge, ningú pot cantar una falta des de la graderia, cal estar atents al que fa el rival doncs, arribat el cas, el jugador que espera és l’únic que pot reclamar una falta.
 • No es poden donar instruccions des de la graderia, cal que els capitans vigilin el comportament dels seus jugadors, la reiteració en aquesta mala pràctica pot suposar la desqualificació de l’equip.
 • En el cas que un equip, un jugador o ambdós tinguin un ritme molt lent i tardin molt a jugar, es pot aplicar el reglament amb timing, explicat aquí mateix. Aquest és un recurs que confiem a no haver d’utilitzar, i que tant sols amb la possibilitat de fer-ho faci “espavilar” als més lents.
 • Per a utilitzar el reglament amb timing cal que el capità de l’equip comuniqui a l’organització que les partides s’estan allargant molt, a partir d’aquí és la organització qui decideix el com i el quan s’aplica el timing, aquest es pot començar a utilitzar inclús a mitja partida, per a fer-ho ens cal la col·laboració dels capitans doncs implica una persona amb un cronòmetre mirant el temps a més d’un capità o voluntari per a fer d’àrbitre.
 • La funció d’aquest àrbitre és la de vigilar en les jugades d’interpretació i assenyalar les faltes, no s’assenyalarà cap falta del tipus el jugador ha reposat la blanca enlloc de l’àrbitre, etc. Doncs la majoria dels participants no han jugat mai amb àrbitre.
 • Altrament en cas d’haver de disputar un desempat durant les finals, aquest es farà en dues taules separades, per tal de intentar respectar els horaris al màxim.

Reglament amb timing:

 • El jugador disposa de 60 segons per a tirar, incloent la sortida i la bola en mà després de falta.
 • L’àrbitre comença a comptar el temps en el moment que totes les boles s’han parat.
 • Si un jugador tarda més de 60 segons en tirar l’àrbitre decretarà falta en favor del seu rival, una entrada lliure seguida d’una entrada normal.
 • Si passen trenta segons des de que el jugador pren la taula l’àrbitre anunciarà “Trenta segons” com un advertiment cap al jugador, aquest advertiment es farà quan els 30 segons han expirat. L’àrbitre no es pot demorar en el seu anunci doncs és l’avís que recorda al jugador que cal que s’afanyi a tirar, aquest anunci es produirà fins i tot si el jugador es troba llimant.
 • Després de falta, el jugador o l’àrbitre reposen la bola blanca a la taula, si el jugador tarda en fer-ho serà el mateix àrbitre qui reposarà la bola i li donarà al jugador que ha de tirar, a partir del moment en que s’ha entregat la blanca, el temps comença a comptar i el jugador disposa de 60 segons per a fer el seu tir.
 • Situacions de “temps mort”, en les que no es compta el temps, en aquests casos l’àrbitre dirà “temps mort” en veu alta per tal de que ambdós jugadors se’n assabentin:

  • El jugador necessita un allargador o rest.
  • Alguna cosa obstrueix el jugador.
  • Decidir si la bola està mamant.
 • Escalfament: Cal fer-lo en les taules que no s’utilitzen per les finals prèviament, un cop sou cridats a la taula de joc hem d’anar per feina i jugar el punteig directament.
 • Actualització de marcadors: Tot i que intentem anar actualitzant els marcadors, sovint amb quatre taules és molt difícil d’aconseguir, us demanem als capitans un cop de mà per a poder seguir els resultats al moment en qualsevol taula.

Sorteig després de la final:

Sorteig d’un tac i una funda just després de les finals, com cada any tots els jugadors entren en el sorteig, cal que siguin presents a la sala doncs si no es tornarà a sortejar fins que l’afortunat hi sigui present.

Molta sort a totes i tots, guanyant o perdent recorda que la Superlliga la fem entre tots.

Aqui teniu l'enllaç directe a la galería.

Les finals de la Superlliga 2016 van estar marcades pel decés d’en Diego Rama, jugador i propietari del Bar Diego de Sabadell que ens va deixar el dijous precedent. La fase final d’enguany va estar dedicada a la seva memòria com a petit homenatge.

Dissabte 16ens de final: L’equip Diego’s Pool es va imposar als egarencs The Wood Team (3-1), els Family Pool també als del Castell per (3-1). Els Repu Ribbon van patir de valent amb els Chupingo Reborn, que van forçar el desempat (2-2, 3-0). Els Pool.Cat van passar ronda sense jugar, el Bar Diego va preferir no presentar-se a les finals igual que els Bteranos com a mostra de condol.

Els Craftka van vèncer als snookeros de la Centena (3-0), Jorge Martin no va arribar a jugar el quart partit. Els Pool Vivaldi van estar a punt de forçar el desempat amb els Mortimers, finalment en Jordi Saumoy va donar el punt definitiu (3-1).

El Ciervo també va patir per a passar ronda amb els Revolution 1021, després de 4 hores de partit i al segon desempat Alex LLeonart va donar el punt definitiu (2-2, 2-2, 1-0). Els Born to Pool no van tenir la seva millor fase final aquest cop, van perdre amb els Shamrookies després de que Sergio Mas fés el seu punt (1-3). Els Kalimist, per molt poc, no van poder superar als All in Pool (1-3). Els Born to Shoot van tombar als Stags en el desempat (2-2, 3-1). En l’enfrontament egarenc entre els Swing the Night i els Sistematick’s es van imposar els primers al desempat (2-2, 3-1). Els Yes I do van perdre amb La República (3-0). MRG van passar ronda amb els Bteranos i els Speak Pool amb els Dròpools.

Diumenge va arrencar amb els enfrontaments de vuitens de final: Els Free Damm Pool Baricentro van arribar al primer desempat per a vèncer als Diego’s Pool (2-2, 3-1). Els Family Pool van cedir enfront dels Repu Ribbon (3-0). Els Pool.Cat van vèncer als Craftka que no es van afinar de bon matí (3-0). Els Mortimers es van imposar al Ciervo al primer desempat (2-2, 3-0).Els Pool Santa Fe amb un gran Julio Serrano es van imposar als Shamrookies per molt poc (3-1). All in Pool va forçar el desempat però va acabar perdent amb els Born to Shoot (2-2, 0-3). Swing the Night va vèncer a La República (3-1) i els MRG PitLane van cedir enfront els Speak Pool.

A quarts de final els nervis anaven en augment, qualsevol dels vuit equips podia assolir la final, però només dos hi arribarien. El primer partit fou entre els Free Damm i els Repu Ribbon, inici de partit favorable als Free Damm amb victòries de Quim Reyes i Jaume Sabaté vers Kike Calderón i Oriol Melero, Jonathan Gonzalez marca el 2-1 vencent a la reapareguda Silvia Báez i finalment Sergi Ruiz decanta el partit vers Eduard Borrell (3-1). El segon enfrontament de quarts va ser un derby entre els Pool.cat i els Mortimers, va començar colpejant David Pérez 2-1 vers Eloy Alonso, Marc Roselló va guanyar al seu homònim Marc Bros per a empatar, Benet Rovira va avançar als Mortimers guanyant a Ángel Gómez i Pau Calbet va salvar l’empat del seu equip vers Lluis Torrents, en el desempat van colpejar primer Pérez i Bros pels Pool.cat, Rovira va acostar als Mortimers però de nou Paul Calbet va apuntar-se el punt definitiu, (2-2, 3-1). Derby rubinenc en els tercers quarts entre els vigents campions Pool Santa Fe i els Born to Shoot, que no van poder aturar-los. Julio Serrano en velocitat de creuer venç 2-1 a Adrian Granados, Ramón Molina va despatxar en Nacho Fernandez amb un 2-0 i Pedro Melero a Marcos Rodríguez amb un 2-1 (3-0). El darrer partit de quarts també va anar ràpid, Speak Pool va vèncer als Swing the Night amb més emoció del que el marcador indica, Toni Garcia va guanyar a el seu punt amb un 2-1 vers Jonatan Leal, Roger Roig també a Raquel San Roman per 2-1 i Gerard Castro va fer el definitiu vers Armando Mellado per a establir el (3-0).

A semifinals van arribar els primer, segon i tercer del grup A en la fase prèvia i el primer del grup B. Pot semblar que això és el més natural però poques vegades ha succeït en aquesta competició, on normalment sempre es “cola” algun equip amb pitjor coeficient.

La primera semifinal la van disputar els Free Damm Pool vers els Pool.cat, en David Pérez es va endur a la bona el xoc de trens amb Quim Reyes, Marc Bros es va imposar a Silvia Báez per a establir el 0-2, Jaume Sabaté va patir de valent per a marcar el 2-1 a la bona vers un sorprenent Pau Calbet i en l’enfrontament dels nervis Xavi Duch va establir, també a la bona, el punt definitiu vers Sergi Ruiz (1-3).

La segona semifinal va enfrontar els rubinencs del Pool Santa Fe amb els Speak Pool, amb jugadors provinents de Sabadell, Terrassa, Manresa i Barcelona. En Toni Garcia va colpejar primer pels Speak Pool guanyant a Ramón Orpez 0-2, en Julio Serrano va continuar el seu idil·li amb la competició empatant el marcador tot vencent al jove i prometedor David Perales, en Ramón Molina va perdre amb en Gerard Castro i Edu Aguilar va establir l’empat amb força emoció vers el també jove i talentós Oriol Sans, també a la bona. En el desempat els punts de Orpez, Serrano i Aguilar van donar el passaport als Santa Fe.

Amb els dos primers equips ja classificats pel Catalonia Pool Festival 2017 sembla que els equips es poden relaxar una mica, no va ser així en aquesta ocasió on ningú volia donar el braç a tòrcer. Tots els enfrontaments de la final es van decidir per idèntic resultat de 2-0 fins a arribar al desempat. Així Julio Serrano perdia el seu primer enfrontament vers un motivat Marc Bros, Ramón Molina aconseguia empatar vers Georgina Pujol, David “invictus” Pérez va guanyar a Ramón Orpez i altre cop Edu Aguilar aconseguia portar l’empat al marcador contra Ángel Gómez. En el desempat i ja en dues taules les tres primeres partides van caure del costat dels Pool.cat, amb Georgina Pujol entrant la bola definitiva. Els Pool Santa Fe es va quedar a ben poc de ser el primer equip que guanya dos anys seguits, la meitat dels Pool.cat ja van ser finalistes l’any passat.

Fins aquí la crònica de la fase final, cal agrair a tots els jugadors i equips la companyonia i esportivitat demostrades altre cop, i van molts.

També a tots aquells que ja fos en el muntatge, en el desmuntatge i/o durant la setmana han donat un cop de mà o els que fes falta, son molts i segur que si poso una llista me’n deixaria uns quants, molt especialment però a en Xavi Aguilar, Aram Bernaus, Vicens Escobairó, el becari Roger Roig i en Xavi Duch, que va fer miracles per a recuperar les instal·lacions i cablejats que ens havien desaparegut.

Als capitans i capitanes dels equips agrair-los també la bona feina feta durant tot l’any, aviat rebreu un correu preguntant-vos quins canvis faríeu en la competició, escoltarem les propostes de tothom i potser veurem algun canvi a partir de la següent Superlliga, gràcies a tots.

Benvingut a la desena edició de la Lliga Individual, aquesta peculiar competició que immortalitza als seus campions de cada any, aquí hi trobaràs totes les dades i dates per a participar-hi.

Fase prèvia:

Aquesta competició és oberta a tots els jugadors i jugadores que desitgin participar-hi i que acompleixin els requisits d’inscripció.

Per a inscriure-us cal que us adreceu al vostre local habitual, deixeu les vostres dades i feu efectiva la inscripció de 12€, només us podeu apuntar a la Lliga Individual en un sol local, el que desitgeu entre tots els locals previstos.

La data límit d’inscripció és el 18 d’Abril del 2017, es pot començar a jugar abans d’aquesta data, els grups han d’ésser d’un mínim de 6 jugadors.

El sistema de competició és el de lliga, o sigui tots contra tots, a una distància de dues partides guanyades, cal omplir una acta de partit cada cop que feu un enfrontament de lliga, aquest ha d’estar convenientment omplert i signat, i cal dipositar-lo dins del sobre dels partits jugats.

Us agraïm que no apunteu res en el quadrant dels resultats de lliga, només el responsable de cada grup està autoritzat a fer-ho per a prevenir errors.

El nombre exacte de jugadors que es classifiquen a cada local no el coneixerem fins que no es faci el recompte de punts de cada local i es comprovi quants han acomplert els requisits, probablement obtindran plaça els quatre primers classificats en els quadrants de quinze jugadors, tres en grups de 11/12, 2 en grups de 8 i 1 amb 6 o 7 jugadors.

Els enfrontaments es disputaran en els dies de joc preferent que assignarem per a cada local, això es fa per a facilitar que els jugadors es puguin trobar, en cas de no poder jugar en aquests dies, us facilitarem els telèfons dels vostres rivals per a contactar directament amb ells i trobar-vos quan us vagi bé, dins dels horaris i disposició de cada local. Recomanem fer un grup de whatsapp.

Les partides de Lliga Individual es paguen a mitges entre els dos rivals.

Disposeu de més d’un mes per a disputar els vostres enfrontaments, fins al dia 22 de Maig de 2017, en aquesta data procedirem a la suma de punts per a veure quins són els jugadors classificats. Tots aquells jugadors que no arribin a disputar la meitat dels seus enfrontaments sumaran 0 punts en el recompte final i els seus resultats no es tindran en compte per a ningú. Tampoc tenen dret a repesca ni als sortejos posteriors a les finals.

A l’hora de fer el recompte de punts sovint hi ha situacions d’empat, en cas d’empat entre dos jugadors desempata l’enfrontament directe entre els dos, en cas d’empat múltiple (tres o més jugadors) es sumen els negatius totals que han generat, o sigui la columna vertical de cadascun d’ells.

Repesques

Un cop acabada la fase prèvia farem quatre campionats de repesca general i un de repesca femenina, d’aquesta manera tots els jugadors que han disputat la fase prèvia i no han assolit la classificació gaudiran de més oportunitats per a aconseguir-ho. La inscripció és gratuïta (pagant partides) i tan sols la poden jugar aquells que han disputat la fase prèvia i no han assolit la classificació, pots jugar tantes repesques com et calguin fins a classificar-te, els quatre primers classificats de cada repesca obtenen plaça directe per la fase final. Per a jugar-les només cal que hi siguis present 10 minuts abans de l’hora.

Les dates més rellevants i els llocs de les repesques són els següents:

 • 29 de Març: S’obre el termini d’inscripció en tots els locals.
 • 3 d’Abril: Amb sis jugadors inscrits ja es pot començar a jugar.
 • 18 d’Abril: Data límit d’inscripció, els grups es tanquen.
 • 22 de Maig: Últim dia de joc hàbil, a les 12 de la nit en punt.
 • 23 de Maig: Recompte de punts a tots els locals.
 • 25 de Maig: Dijous 21h primera repesca general al Mil21.
 • 26 de Maig: Divendres 21h, repesca de Noies al Ciervo.
 • 27 de Maig: Dissabte 17h segona repesca general al Mil21.
 • 28 de Maig: Diumenge 17h tercera repesca general, per confirmar.
 • 29 de Maig: Sorteig de la fase final a l’Espai Emprius, 20h.
 • 30 de Maig: Dimarts 21h quarta repesca general a l’Espai Emprius.
 • 3 i 4 de Juny : Fase final de la Lliga Individual a l’Espai Emprius.

Tots els jugadors i jugadores classificats rebreu una carta explicant-vos tots els detalls de l’esdeveniment, després del sorteig també sabreu els horaris i les taules on us toca jugar des de primera ronda fins la final.

Premis de la fase final

Un cop disputada la fase final, immediatament després de l’ultima partida procedirem a l’entrega de trofeus, amb els premis següents:

 • -Trofeu per al campió de cada local.
 • -Trofeus per als quatre primers classificats de la fase final.
 • -Una beca esportiva de 50€ per als quart-finalistes.
 • -Una beca esportiva per als dos semifinalistes de 100€.
 • -Una beca esportiva pel finalista de 200€.
 • -Una beca esportiva per al campió de 400€, a més del retrat que en farà en Jesús Led tal com ha fet els darrers anys.

Les beques esportives es poden utilitzar per al proper Catalonia Pool Festival 2017, o es poden rebre en efectiu.

També sortejarem un tac i una funda entre tots els jugadors presents a la sala que heu participat en la Lliga Individual 2017.

Tant sols resta desitjar-vos molta sort i sobretot que gaudiu de la vostre afició, per part nostre farem tot el possible per fer-vos sentir còmodes mentre duri la fase final, esperem que en conserveu un bon record tal com hem aconseguit en els darrers anys.