Victòria dels Born to Pool en la seva segona Superlliga vers els debutants de BlackballFarm, a la segona va la vençuda per a l’equip del Golden Bona de Rubí que completa una temporada rodona, primers de principi a fi, perfecte!

Més sinuós ha estat el camí dels BlackballFarm fins el sots-campionat final, després d’una lliga farcida d’inconvenients, propis d’un equip on la meitat viu a 70 kilòmetres de l’altre i varis son menors o jovenets, amb els seus estudis, futbols i feines la cosa no ha anat fluïda durant la lliga. A la fase final però ambdós equips van executar el seu pla de forma impecable, amb els seus líders Sergio Mas i Aram Bernaus carregant-se els equips a l’esquena i acabant la competició imbatuts, tots dos ells. Més tard explicarem com va ser possible.

Les finals van començar dissabte amb dotze enfrontaments de setzens de final, els guanyadors de dissabte van completar el quadrant de diumenge junt amb els 4 caps de sèrie, primer i segon classificats de cada grup de la lliga.

L’ambient de la fase final és indescriptible, per a qualsevol a qui agradi el billar l’atmosfera creada pels equips, la manera de viure-ho dels seus components, la barreja d’emocions i l’interval amb que es produeixen fa absolutament imprescindible retre’ls-hi visita. L’espectacle d’aquesta colla que va pel carrer amb maletins i s’organitza en equips, amb nervis de dia d’examen del primer a l’últim i amb ganes de passar-ho bé, i de no patir massa si pot ser. L’esportivitat amb que es desenvolupa, el saber fer dels jugadors i el diabòlic format de la competició fan de la Superlliga una competició especial, molt oberta i amb resultat incert, on es passa del final feliç a la tragèdia grega en un sospir, on tot és possible, on no sempre guanyen els mateixos.

Dissabte van obrir foc els All in Pool amb els BlackballFarm, els grangers van fer camí amb un 3-1 amb en Xavi Vila puntuant pels All in Pool. Els Pool Rubí van vèncer els Blackball NSQ tot i el bon punt d’en Marc Casamitjana vers en Paco Macias.

Els Yes I do van necessitar del desempat per a guanyar els Dròpools, llavors van anar per feina (2-2/3-0). El Castell també va forçar el desempat amb bones defenses vers els Golden Pool, aquests però van remuntar al desempat (2-2/1-3). Els vigents campions Speak Pool van patir de valent per a doblegar als Consell de Mestre, la victòria no va arribar fins al desempat (2-2/3-0). Els Sistematick’s van entrar freds a la taula amb els Shamrookies, que van decantar la balança de forma directe (3-0). El Ciervo va arribar com un coet a les finals, els del Bar Diego van tenir opcions en vàries partides però el Ciervo anava molt fort (3-0). The Stags es va imposar a Pool Dogs en el desempat, després d’un enfrontament molt tàctic i dens (2-2/3-0). Cal Robert va guanyar a La Repu on només Jose A. Càliz va poder puntuar (3-1). El derbi Kalimist vs Kafka 7.2 també es va resoldre al desempat, on Josep Maria Vidal va donar el punt definitiu (2-2/3-1). Pool Canijos també van resoldre el seu derbi a favor per la via directe amb els Big Pool, amb gran germanor es van canviar els noms. Finalment els Chupipool vam imposar-se als Repu Ribbon, amb enfrontaments ajustats però amb contundència (3-0). Ja tenim els enfrontaments de vuitens per a diumenge.

Diumenge van engegar els Free Damm Pool amb els BlackballFarm, duel de sots-campions, els de fa dos anys amb els que ho serien al final del dia. Aram va començar decantant vers un Quim Reyes gairebé restablert però encara no al 100%, Dani Blanca es va imposar en el duel de juniors a David Perales, Jaume Sabaté va retallar distàncies i Pere Alcázar va vèncer a Juangi Santamarina per a establir el punt definitiu (3-1).

Pool Rubí no va donar opció als Yes I do, partides amb opcions per a tots dos però una a una van anar caient del mateix costat (3-0). El mateix va passar entre els Golden Pool i els defensors del títol Speak Pool, enfrontaments molt emocionants però totes pels mateixos, (3-0) per Speak Pool. The Stags van començar perdent amb Pool Runners amb David Ureña guanyant a Ferran Etxevarria, el partit va acabar en empat i van repetir enfrontament els primers per segon cop, ara a favor d’en Ferran. Van tornar a signar tables i en el tercer Ureña va sumar el punt definitiu (2-2/2-2/1-0). El Ciervo va caure enfront de Cal Robert, en un partit més obert del que el resultat indica (1-3).

Born to Pool en velocitat de creuer va vèncer als Shamrookies, on en Raul López va salvar l’honor i el punt definitiu el va fer un jugador de 14 anys, Toni Narbona Jr (3-1). Els Kafka 7.2 van guanyar als Pool Canijos, va ser al desempat i després de començar-lo perdent (2-2/1-3). Born to Shoot va vèncer als Chupipool després de forçar la partida bona en tots els enfrontaments (3-0).

A quarts de final BlackballFarm continuava fent història tot derrotant els Pool Rubí, va ser a la darrera partida i per segon cop en Pere Alcázar Jr donava el punt definitiu, amb dotze anys d’edat en Pere té per davant un munt de fases finals, la seva primera la recordarà sempre. El duel d’excampions bagencs va somriure als Speak Pool vers els Pool Runners, no va ser fins el segon desempat on en Raul Vilet va guanyar el punt definitiu (2-2/2-2/1-0). Born to Pool continuaven desbrossant el quadrant amb contundència, a quarts es van enfrontar als Cal Robert, que van fer una molt bona fase final malgrat tot (3-0).

Born to Shoot tenien pressa per jugar amb el seu equip siamès, i no van donar opció els Kafka 7.2 on només Joan Pera va poder sumar el seu punt (3-1).

Així vam arribar a semifinals, que son l’autèntica final de la competició doncs els dos primers equips classifiquen per el proper Catalonia pool Festival 2015 i l’única diferència, apart del títol, és tenir les inscripcions del festivals incloses o no. BlackballFarm vs Speak Pool per un costat i els dos siamesos Born to Pool vs Born to Shoot, la semifinal somiada pels Golden Bona, assegurant un dels dos equips a la final. Els nervis arriben al seu clímax en aquest moment de la competició, l’ambient es pot tallar amb un ganivet, es fallen boles que no es fallarien en un altre moment degut a la pressió, per a alguns eren les primeres finals, per altres eren les primeres semis en fase final. Aquí és on emergeixen els grans jugadors, ells saben que el campionat comença ara i que el seu equip els necessita per a obrir el primer esvoranc en les defenses rivals. En la primera semifinal Aram Bernaus no va deixar tocar la taula al seu rival, en Jose Garcia, que no va poder fer res per a impedir-ho. Després d’això va arribar la càrrega d’infanteria, en Dani Blanca va pentinar la taula contra l’Eric Borrego, punt més ajustat però amb resultat idèntic al primer (2-0). Àlex Egea va restaurar l’emoció guanyant el seu punt a en Marc Roselló, i el més jove de tots en Pere va encarregar-se de evitar el desempat amb en Manel Egea, amb un final de partida d’infart, on les boles anaven on volien fruit dels nervis d’ambdós contendents. (3-1) pels grangers, 3 match-balls pel Pere. Mathieu marcava pel Barça en aquell moment i diuen els que van veure el clásico que Messi va estar desaparegut, jo crec que estava al Consell i també Neymar i Cristiano, els nostres es clar, només necessiten temps i ells el tenen tot.

La segona semifinal va ser molt tranquil·la, fins i tot massa, el fet que tots dos equips son fruit d’una amistat d’anys, que juguen separats perquè no existeixen equips de 16 jugadors, que tots venien de fer els deures fins a semis on tenien clar que només un d’ells optava al premi. La camaraderia existent entre ells va provocar una semifinal atípica, on ambdós equips s’animaven mútuament.

En un canvi tàctic que repetirien a la final, els Born to Pool van reservar al seu jugador més potent pel tercer enfrontament. Axel Blasco va ser qui va encetar la victòria vers en Nacho Fernández, Joel Casas va repetir resultat (2-0) amb en Josep Lluís Lleonart i Sergio Mas va certificar el passi vencent al seu amic Toni Narbona Sr, hat-trick dels Born to Pool on va semblar que de forma tàcita els Born to Shoot acceptaven l’escalafó existent entre ells. Ambdós equips ho van celebrar plegats, com un sol home, petons, abraçades i les primeres llàgrimes. Vint minuts i la final, les cares de cansament eren més evidents entre els joves grangers que entre els nascuts pel pool, que conscients de l’oportunitat que se’ls presentava volien acabar la bona feina feta fins llavors, desitjaven dedicar-li la victòria a l’Hèctor, el company d’equip que els va deixar, el record del qual continua ben present entre els seus amics.

Els Born to Pool van seguir reservant al seu jugador insígnia, aquest cop de segon i així va poder ser que en Sergio Mas i Aram Bernaus acabessin la fase final imbatuts. Aram Bernaus va encetar la final amb en Marcos Vílchez, ambdós van tenir opcions ja que el favorit Bernaus va estar menys encertat que en rondes anteriors, malgrat tot es va imposar (2-0). Per ben poc en Dani Blanca fa saltar la banca al segon enfrontament, però la sang freda d’en Sergio Mas va portar l’empat al marcador (0-2). En Marc Roselló va augmentar la distància pels grangers vers en Joel Casas (2-0). En Pere Alcázar Jr. Va tenir opcions de decantar la final però la major experiència d’en Axel Blasco va fer respirar tranquil al seu equip, empat i Sant tornem-hi que no ha estat res.

Aram Bernaus altre cop va posar el seu puntet al servei de l’equip en el desempat, aquest va ser el darrer punt dels grangers a les finals, a partir d’aquí Sergio Mas va posar la igualada altre cop, Joel Casas va eixamplar la distància i Axel Blasco va ser l’encarregat de entrar la darrera negra de la competició, així ho havia somiat i així va ser, Born to Pool campió de la Superlliga 2014, més petons, més abraçades, més llàgrimes i el nom de l’Hèctor en boca de tots, sobrevolant el Consell, present (2-2/1-3). Encara vam tenir temps de veure com la ma innocent de la Laia treia el nom del seu xicot Aleix en el sorteig del maletí, i en Sergio Mas s’enduia el tac Peradon també per sorteig, els campions son així, s’ho emporten tot.

Fotografies de Meni Cross.

Agraïments:

A tots els que van contribuir en fer d’aquestes finals quelcom especial: Xavi Aguilar, Aram Bernaus, Xesco Olmos, Jordi Pérez, Vicens Escobairó, Meni Cross, Eloy Alonso, Laura Castelló, Xavi Duch, Paul Keenan, David Pérez, Joan Montllor, Josep Maria Vidal, Marc Bros, Cristina Roldan, Isma Rodríguez, Esther Sánchez, Marc Espin, David Muñoz, Jesus Led, Julia Escobairó, Andreu Jam i Castellers de Sabadell. També a tots els capitans dels equips, els locals que hi participen i òbviament a tots els jugadors i jugadores pel seu esforç i per donar-li sentit a tot plegat, gràcies!

En les finals d’enguany utilitzarem taules Sam del Catalonia, molts jugadors ens demanen poder probar-les abans i per això farem un seguit de competicions durant la setmana prèvia oberts a tothom, aquí ho tens:

Dimarts 17

A partir de les 21h, campionat exclusiu per a jugadors novells, inscripció gratuïta i distància de 3 partides guanyades, un tac pel primer i un kit de manteniment pel segon, per apuntar-te només cal que estiguis present al Consell de Joves 5 minuts abans de les 21h.

Dimecres 18

A partir de les 21h, campionat exclusiu per a jugadors novells i Promeses, inscripció gratuïta i distància de 3 partides guanyades sense handicap, un tac pel primer i un kit de manteniment pel segon, per apuntar-te només cal que estiguis present al Consell de Joves 5 minuts abans de les 21h.

Dijous 19

A partir de les 21h, campionat exclusiu per a jugadors novells, promeses i experts, inscripció gratuïta i distància de 3 partides guanyades sense handicap, un tac pel primer i un kit de manteniment pel segon, per apuntar-te només cal que estiguis present al Consell de Joves 5 minuts abans de les 21h.

Divendres 20

A partir de les 22h, Open per a totes les categories amb handicap, inscripció de 5€, tot en premis pels 4 primers + 50€ afegits als premis.

Dissabte i diumenge 21 i 22

Flyers a 5€ d’inscripció durant tot el cap de setmana, uns amb handicap i altres sense pels jugadors que no estiguin en joc a les finals, límit de 16 jugadors per flyer.

Cal recordar que:

 • El sistema de competició és el mateix emprat durant la fase prèvia, o sigui: A-1, B-2, C-3 i D-4, mateixa distància de 2 partides guanyades i possibilitat d’empat final. En cas d’empat es repeteixen els enfrontaments a 1 partida guanyada, si sou tan pesats de seguir empatant llavors es decideix a una única partida a disputar entre el primer jugador de cada equip, A-1.
 • A la fase final hi poden participar tots els jugadors que han disputat durant la lliga un mínim de partits, això és: Novells 0 partits jugats, Promeses 4 partits jugats, Experts 8 partits jugats i Mestres 12 partits jugats. Cal que cada capità comprovi si els seus jugadors reuneixen els requisits abans de jugar, si no ho fan poden incórrer en una alineació indeguda amb resultat de pèrdua del partit.
 • Ja teniu els horaris i les taules on jugareu, cal que us presenteu uns 45 minuts abans de l’hora en el Consell, volem fer-vos una foto de cada equip el mateix dissabte, jugueu o no jugueu intenteu que hi assisteixin tots, gràcies.
 • Els dos jugadors són els responsables de l’arbitratge, ningú pot cantar una falta des de la graderia, cal estar atents al que fa el rival doncs, arribat el cas, el jugador que espera és l’únic que pot reclamar una falta.
 • No es poden donar instruccions des de la graderia, cal que els capitans vigilin el comportament dels seus jugadors, la reiteració en aquesta mala pràctica pot suposar la desqualificació de l’equip.
 • En el cas que un equip, un jugador o ambdós tinguin un ritme molt lent i tardin molt a jugar, es pot aplicar el reglament amb timing, explicat aquí mateix. Aquest és un recurs que confiem a no haver d’utilitzar, i que tant sols amb la possibilitat de fer-ho faci “espavilar” als més lents.
 • Per a utilitzar el reglament amb timing cal que el capità de l’equip comuniqui a l’organització que les partides s’estan allargant molt, a partir d’aquí és la organització qui decideix el com i el quan s’aplica el timing, aquest es pot començar a utilitzar inclús a mitja partida, per a fer-ho ens cal la col·laboració dels capitans doncs implica una persona amb un cronòmetre mirant el temps a més d’un capità o voluntari per a fer d’àrbitre.
 • La funció d’aquest àrbitre és la de vigilar en les jugades d’interpretació i assenyalar les faltes, no s’assenyalarà cap falta del tipus el jugador ha reposat la blanca enlloc de l’àrbitre, etc. Doncs la majoria dels participants no han jugat mai amb àrbitre.
 • Altrament en cas d’haver de disputar un desempat durant les finals, aquest es farà en dues taules separades, per tal de intentar respectar els horaris al màxim.

Reglament amb timing

 • El jugador disposa de 60 segons per a tirar, incloent la sortida i la bola en mà després de falta.
 • L’àrbitre comença a comptar el temps en el moment que totes les boles s’han parat.
 • Si un jugador tarda més de 60 segons en tirar l’àrbitre decretarà falta en favor del seu rival, una entrada lliure seguida d’una entrada normal.
 • Si passen trenta segons des de que el jugador pren la taula l’àrbitre anunciarà “Trenta segons” com un advertiment cap al jugador, aquest advertiment es farà quan els 30 segons han expirat. L’àrbitre no es pot demorar en el seu anunci doncs és l’avís que recorda al jugador que cal que s’afanyi a tirar, aquest anunci es produirà fins i tot si el jugador es troba llimant.
 • Després de falta, el jugador o l’àrbitre reposen la bola blanca a la taula, si el jugador tarda en fer-ho serà el mateix àrbitre qui reposarà la bola i li donarà al jugador que ha de tirar, a partir del moment en que s’ha entregat la blanca, el temps comença a comptar i el jugador disposa de 60 segons per a fer el seu tir.
 • Situacions de “temps mort”, en les que no es compta el temps, en aquests casos l’àrbitre dirà “temps mort” en veu alta per tal de que ambdós jugadors se’n assabentin:
  • El jugador necessita un allargador o rest.
  • Alguna cosa obstrueix el jugador.
  • Decidir si la bola està mamant.
 • Escalfament: Cal fer-lo en les taules que no s’utilitzen per les finals prèviament, un cop sou cridats a la taula de joc hem d’anar per feina i jugar el punteig directament.
 • Actualització de marcadors: Tot i que intentem anar actualitzant els marcadors, sovint amb quatre taules és molt difícil d’aconseguir, us demanem als capitans un cop de mà per a poder seguir els resultats al moment en qualsevol taula.
 • Sorteig després de la final: Sorteig d’un tac i una funda just després de les finals, com cada any tots els jugadors entren en el sorteig, cal que siguin presents a la sala doncs si no es tornarà a sortejar fins que l’afortunat hi sigui present.

Molta sort a totes i tots, guanyant o perdent recorda que la Superlliga la fem entre tots.

Comença la temporada oficial d’Abacat

El calendari el teniu en arxiu adjunt, tota la informació sobre Abacat la podeu trobar en el seu lloc web www.abacat.cat . La primera prova és aquest diumenge 25 en que engega segona divisió al Sute de Sant Joan de Vilatorrada, aquesta data marca l’inici de temporada que aquest any s’incrementa amb dues categories més, la de Masters o majors de 50 anys que fins ara estava fusionada amb sèniors (+40 anys) i a partir d’aquest any competiran per separat. L’altre nova categoria no és nova però estava inactiva darrerament és la categoria junior, per a menors de 23 anys. Podeu consultar els projectes esportius d’aquestes categories al lloc web, també les de Divisió d’Honor, Primera divisió, Noies i sèniors. L’objectiu de la temporada és el d’enviar 5 equips al Nations Cup d’Escòcia el proper novembre, probablement en el mateix lloc on es va celebrar el Mundial.

Abacat va néixer l’any 2007 i en aquest temps 65 jugadors i jugadores diferents han competit en Mundials i Europeus projectats per l’associació, que aplega la majoria de sales de Blackball de Catalunya i jugadors de les quatre províncies, tot plegat és gestionat per jugadors que aporten la seva feina, temps i diners de forma altruista per a avançar en els reptes que es plantegen a cada nova temporada. Si et vols apuntar per jugar, donar un cop de ma o necessites informació ho pots fer a través del correu següent: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la .

Superlliga per equips

Resten sis jornades per a acabar amb la fase prèvia de la lliga, aquí tens la classificació dels equips fins la jornada 20, actualitzat a dia d’avui http://www.marmitaco.cat/index.php?option=com_resultatequips2014

I la individual també liderada per un jugador del Bona, com els dos grups d’equips: http://www.marmitaco.cat/index.php?option=com_resultatindi2014 .

La fase final de la Superlliga es disputarà el cap de setmana del 21 i 22 de març, un cop acabada la fase prèvia us farem arribar el dossier de la fase final, durant la setmana prèvia farem els clàssics campionats d’escalfament de dimarts 17 a divendres 20.

Tots els divendres campionat al NSQ

les 21’30 hores comença, cal ser-hi present o avisar abans si arribes una mica tard, 5€ de inscripció i 50€ afegits amb 16 jugadors, premis pels 4 primers.. NSQ Carrer Miquel Crusafont i Pairó, 10 Sant Quirze del Vallès.

Cada diumenge campionat al Mil21

Hem canviat de dia el open que fèiem els dijous, a partir d’aquest diumenge a les 17h amb un mínim de 8 jugadors, cal ser-hi present o avisar abans si arribes una mica tard, 5€ d’inscripció i 30€ afegits als premis amb 8 jugadors, 40€ afegits amb 12 i 50€ afegits amb 16 jugadors, premis pels 4 primers. Mil21, Ctra. De Molins de Rei, 212 Sabadell.

Ranking Individual al Mil21

Obert a tots els jugadors, els partits es disputen en dilluns i els premis son prou sucosos. La inscripció és de 10€ per jugador, els premis els pots veure en el mateix cartell. Per apuntar-te cal que passis pel mateix local, ctra de Molins de Rei, 212 o bé trucant al Benet 626797502. L’inici de la competició està previst el dia 9 de febrer.

Inaugurat el Rentrée de Manresa

Una nova sala amb sis taules de Blackball i un snooker de 12 peus, molt de nivell començant pels cambrers i acabant pel local on tots els detalls s’han cuidat amb molta cura i atenció, molta sort i per molts anys. Carrer Camps i Fabrés, 10 Manresa.

Snooker

Nou forfait per a entrenar a snooker

Al NSQ Sant Quirze a partir de febrer oferim la possibilitat d’entrenar individualment per 3€ hora, fins ara si volies entrenar tot sol s’aplicava la quota de 6€ hora entre setmana, a partir d’ara si vols fer line-ups o exercicis individuals pots optar per agafar aquest forfait de 10h per 30€, els pots utilitzar en qualsevol horari de dilluns a divendres durant dos mesos, sense cap compromís. També es pot aplicar al Blackball, més informació en el mateix local, Carrer Miquel Crusafont i Pairó, 10 Sant Quirze del Vallès.

Primeres centenes catalanes

La casualitat ha fet que en pocs dies dos jugadors assolissin un break de més de 100 punts, un en competició i l’altre entrenant. En David Pérez va fer un break de 103 al NSQ disputant amb en Jordi Pérez la ronda de gener de Lase, o sigui en competició oficial, en arxiu adjunt teniu l’àudio extret de l’emissió d’Eurosport on es va fer pública la notícia.

L’altre centena la va fer entrenant, no en competició, l’Aram Bernaus des de la Blackball Farm uns dies abans, aquest break va ser de 118 punts i va ser enregistrat, aquí el tens:

Semblava impossible, però al final va caure, bones partides i breaks a tothom.

Catalonia Pool Festival 2014

Així fou com més de cent-cinquanta jugadors de tot Europa es varen trobar altre cop a Salou i van gaudir d’una gran setmana de billar i festeta a parts iguals, la improvisada foto del darrer dia ho explica millor. En la vessant esportiva aquí teniu els resultats:

Juniors: Scott Roarty (campió), Chris Ferrier (sots-campió).
Seniors: Pat Holtz (campió), Mick Rouane (sots-campió)
Second Open: Tom Ford (campió), Dean Herbert (sots-campió).125€ x man
Flyer: Tom Ford (campió), Pat Holtz (sots-campió).
Ladies: Amanda Watson (campiona), Encarna Garcia (sots-campiona).
Legends: Ross McInnes (campió), Kris Karanike (sots-campió).
Open Principal: Jonathan Dryglas (campió), Ross McInnes (sots-campió).
Equips de 3 jugadors: Team Holtz/Garcia/Ohara (campions), Team Bernaus/Gonzalez/Escobairó (sots-campions).
Parelles Mixtes: Jonathan Dryglas/Carolina Cardona (campions), Axel Aliaño/Yolanda Ruiz (sots-campions).

Destacable per part dels jugadors catalans el campionat assolit per un molt ben acompanyat Ruben Garcia en epquips de tres, fenomenal actuació dels joves Axel Aliaño i Yolanda Ruiz en parelles mixtes, van estar a una bola de guanyar la competició. Encarna Garcia va arribar a disputar la final de noies a la super campiona Amanda Watson, la Encarna ha millorat molt però aquest cop va guanyar la Amanda.

I moltes més coses que et vas perdre si no vas venir.

Catalonia Pool Festival 2015

Ja estem preparant la següent edició del festival on per primer cop passarem de 200 jugadors, al ser un any sense Mundial tornarem a rebre la visita dels magnífics jugadors Sud-africans i marroquins, a més de tots els habituals i d’altres cares noves. Si tens clar que vols venir guarda’t les dates del 4 al 10 d’Octubre de 2015 i no facis res més fins que t’avisem, pot ser que canviem la ubicació i les condicions del mateix aquest any. Pots seguir les actualitzacions i un munt de vídeos del festival en el grup de facebook següent: https://www.facebook.com/cataloniapoolfest

Superlliga 2014

Hem arribat a la meitat de la competició, ambdós grups estan liderats pels equips del Bona que demostren estar en gran forma, aquí ho tens: http://www.marmitaco.cat/index.php?option=com_resultatequips2014 . En la classificació individual només en Benet Rovira dels Pool Dogs segueix sense perdre cap partida, seguit molt de prop per un motivadíssim Sergio Mas, aquí ho tens: http://www.marmitaco.cat/index.php?option=com_resultatindi2014 . Recorda que els menús son desplegables i pots veure les actes dels partits fent clic damunt del resultat i la fitxa individual de cada jugador fent clic damunt del seu nom.

Open de Nadal al Mil21

Diumenge 21 de Desembre a partir de les 11h, format Open amb handicap entre categories a KO directe, inscripció de 10€ per jugador i 400€ garantits en premis pels 4 primers, en cas d’haver-hi més de 32 jugadors els premis s’incrementen, cal estar inscrit abans del divendres 19 al mateix local, el sorteig es farà el dissabte 20 i s’avisarà als primers del quadrant per a disputar la primera ronda amb horaris. Mil21: Crtra: de Molins de Rei, 212, Sabadell.

https://www.facebook.com/events/1401396840151741/

Campionat de la Marató

Aquest any la Marató de TV3 està dedicada a les malalties del cor, que causen un terç de les morts en aquest país, una molt bona oportunitat per a demostrar que el nostre col·lectiu té el cor ben gran.

Diumenge 14 de Desembre a les 16h al NSQ Sant Quirze farem un campionat molt simple a dues partides guanyades, 5€ de inscripció i tac pel primer, també pots guanyar un menú per a dues persones gentilesa de NSQ si guanyes el campionat de Speed Pool paral·lel i un petit regal per a tots els participants, tot el que es recapti va per la Marató, una de moltes iniciatives per a recaptar fons i alhora demostrar que el nostre col·lectiu te un cor en plena forma.

Cada dijous campionat al Mil21

A les 21 hores comença, cal ser-hi present o avisar abans si arribes una mica tard, 5€ de inscripció i 30€ afegits als premis amb 8 jugadors, 40€ afegits amb 12 i 50€ afegits amb 16 jugadors, premis pels 4 primers.
Mil21, Ctra. De Molins de Rei, 212 Sabadell

Tots els divendres campionat al NSQ

A les 21’30 hores comença, cal ser-hi present o avisar abans si arribes una mica tard, 5€ de inscripció i 50€ afegits amb 16 jugadors, premis pels 4 primers.. NSQ Carrer Miquel Crusafont i Pairó, 10 Sant Quirze del Vallès.

Bon Billar i feliç tac nou

Si has de renovar el teu material recorda’t de la nostre botigueta on pots triar i remenar tacs de Snooker i Blackball, maletins, fundes, guixos, sabatilles, estris de neteja i recanvi per tacs, panyo Strachan 6811, taules de billar i en definitiva tot el que et faci falta, si no ho tenim ho podem demanar.

Snooker

Ja tenim els vídeos editats de la exhibició d’en Tom Ford al NSQ, vàrem segrestar a en Tom durant el Catalonia i aquí teniu alguns dels vídeos editats per gentilesa de blackballfarm.com, quin joc més fàcil veient-lo jugar a ell:

Pep Gassó, break 91 punts:

Klass Desot,break de 88:

Jordi Torres, break de 124:

Tim Barton, break de 104

Fran Domingues, b. de 106

Daan Leyssen, l’únic que el va guanyar!

Bons breaks a tots, fins aviat!

Catalonia Pool Festival 2014

Queda un mes pel festival i ja podrem renovar les fotos, aquesta tot i estar moguda i mal enfocada m’agrada molt, sintetitza què és el festival, gent de llocs diversos amb una passió en comú passant-ho molt bé.

Si esperaves a última hora t’he de dir que això era ahir, probablement en una setmana no hi haurà places disponibles, agraïm molt la confiança dels que esteu ja inscrits perquè aquest any ens hi jugàvem molt, la pròpia continuïtat del festival i hem aprovat amb nota, així que els que no podeu venir no patiu, en farem més. Les dates son de diumenge a dissabte 5 al 11 de Octubre, per a reservar només cal entrar a la pàgina web de l’hotel, anar a l’apartat d’ofertes i fer la reserva de l’hotel aquí.

Al reservar l’hotel no et cobren encara l’estada però si una paga i senyal de 50€ que pots utilitzar per les inscripcions un cop arribis, llavors només et queda omplir el formulari d’inscripció al lloc web del festival i ja ets dins, aquí tens la pàgina , el preu de l’allotjament durant sis nits és d’uns 236€ per persona en habitació doble amb esmorzar, al lloc web del festival trobaràs el preu de les inscripcions i tota la informació, també pots seguir les novetats en el grup de facebook del festival.

Superlliga 2014

Tornem de vacances i el dia 17 es disputa la jornada 6, cal que tots els equips hagin disputat les jornades 4 i 5 abans, tots els capitans ja tenen el seu password i confiem que el dia 17 ja podrem tenir una primera classificació d’equips i individual. Juguem la competició més de 200 jugadors i jugadores però encara hi ha equips justos d’efectius, si vols jugar hi ets a temps doncs acabem de començar i fàcilment et pots acoblar , tant si ets novell com un mestre hi ha equips que necessiten d’uns o d’altres. Tenim penjat al web un llistat de jugadors provisional on pots veure qui juga a cada equip.

Campionat per parelles al Mil21

Lliga per parelles que començarà el 22 de Setembre, limitat a 16 parelles amb handicap per categories. Mestre només pot jugar amb novell, Expert pot jugar amb novell o promesa, també poden jugar dos novells, dos promeses o novell i promesa junts. Es disputarà en format round robin en dos grups de 8 parelles durant 7 setmanes, jugant un partit per setmana, després es farà un play off per classificació (1A vs 8B, 2A vs 7B, etc). 800€ en premis per les 4 primeres parelles, inscripció gratuïta, per apuntar-te cal passar pel Mil 21 directament, Ctra. de Molins de Rei, 212 SBD.

III Open Girls al Vic Pool

El 28 de Setembre al Vic Pool, Avinguda de la Generalitat 58, 10€ d’inscripció i uns premis fabulosos, l’entranyable David Ureña i el Vic Pool fan un bon esforç per a tenir un Open dels que fan afició.
Els telèfons per a apuntar-te són el del Vic Pool 938894375 i David 627663088.

Lliurament de trofeus Superlliga 2013

Dilluns 29 de setembre al NSQ Sant Quirze a les 21h. Amb els trofeus pels tres primers classificats de cada grup, semifinalistes i finalistes i també pels primers classificats individualment: Millors noia, novell i absolut. A més farem els clàssics sortejos de tac i funda entre tots els que vàreu participar, descobrirem als jugadors revelació de l’any passat i tindrem un convidat de molt nivell amb qui podreu fer unes boles. Un cop acabat l’acte cap a les 22h farem un campionat d’inscripció gratuïta a dues partides guanyades i tac pel primer, donarem molts ànims als dos equips que uns dies després gaudiran del Catalonia Pool Festival 2014, no t’ho perdis!

Inaugurat el Refugi del Pool a Rubí

Dos experimentats billaristes com en César Mármol i en Josep Antoni Vázquez han engegat aquest projecte amb una cuina excepcional, també fan brasa i puc donar fe de que els entrecots son boníssims. Quatre taules noves de trinca que van molt bé, properament es faran vàries probes d’Abacat i també faran campionats els dissabtes per la tarda, l’adreça és c/ Ample, 8 Nau 3, Polígon Industrial Can Alzamora, Rubí.

Cada dijous campionat al Mil21

A les 21 hores comença, cal ser-hi present o avisar abans si arribes una mica tard, 5€ de inscripció i 30€ afegits als premis amb 8 jugadors, 40€ afegits amb 12 i 50€ afegits amb 16 jugadors, premis pels 4 primers. Mil21, Ctra. De Molins de Rei, 212 Sabadell

Tots els divendres campionat al NSQ

A les 21’30 hores comença, cal ser-hi present o avisar abans si arribes una mica tard, 5€ de inscripció i 50€ afegits amb 16 jugadors, premis pels 4 primers. NSQ Carrer Miquel Crusafont i Pairó, 10 Sant Quirze del Vallès.

Snooker

Snooker Trials al NSQ

Exclusiu per a jugadors novells i promeses, campionat classificatori per la temporada de snooker Lase que comença a l’octubre. Per a apuntar-te cal que passis pel NSQ abans del 14 d’aquest mes i paguis 20€ d’inscripció, el mateix dia 14 farem un sorteig per a definir els grups de tres jugadors i els partits es disputaran abans del 27 de setembre com a data límit, el primer de cada grup classifica directament per a jugar la temporada Lase.

Lase 2014/2015

Amb la taula del NSQ totalment renovada; Pissarres renivellades, panyo i bandes noves amb Strachan 6811 i boles noves Aramith començarem la nova temporada de snooker, per als jugadors experts i mestres no tenim cap classificatori, cal que us apunteu directament al NSQ o al local que us sembli millor abans del 27 de setembre i feu efectius els 60€ d’inscripció. Una molt bona notícia i novetat a Lase aquest any és que les noies i els menors de 18 anys paguen la meitat de fitxa, això son 30€, confiem que això ajudi a fer el pas a moltes jugadores i als campions de demà. Tota la informació sobre Lase la pots trobar al seu lloc web.

Billar americà

XI 100% femení a Pineda de Mar

Els propers 20 i 21 de setembre a la sala Versus de Pineda de Mar, el nom ja ho diu tot i sembla que hi haurà més de 40 jugadores de tot Europa competint-hi, molt recomanable ja sigui per a jugar-lo com per a deixar-te caure, espectacle garantit. La inscripció és de 60€, tot va a premis i el format és de doble KO, per a més informació hi ha un grup de facebook.

Molt bones partides a totes i tots, el setembre comença amb força, gaudeix-lo.

Pep Gassó, break 91 punts:

Klass Desot,break de 88:

Jordi Torres, break de 124:

Tim Barton, break de 104

Fran Domingues, b. de 106

Daan Leyssen, l’únic que el va guanyar!

Bons breaks a tots, fins aviat!

Catalonia Pool Festival 2014

Visita també www.cataloniapoolfestival.com

Falten tres mesos pel festival i ja tenim algunes estrelles mundials amb la reserva feta. El campió escocès Pat Holtz repeteix així com el campió del món sènior i per parelles IPA Paul Coldrick. L’anglès Jack Whelan debutarà aquest any i torna un jugador que ja va venir el 2010, Tom Ford ara ja com a 33 del món de snooker, és probable que altres professionals del snooker assisteixin.

Les dates son de diumenge a dissabte 5 al 11 de Octubre, per a reservar només cal entrar a la pàgina web de l’hotel, anar a l’apartat d’ofertes i fer la reserva de l’hotel aquí

Al reservar l’hotel no et cobren encara l’estada però si una paga i senyal de 50€ que pots utilitzar per les inscripcions un cop arribis, llavors només et queda omplir el formulari d’inscripció al lloc web del festival i ja ets dins, aquí tens la pàgina: http://www.cataloniapoolfestival.com/registration , el preu de l’allotjament durant sis nits és d’uns 230€ per persona en habitació doble amb esmorzar, al lloc web del festival trobaràs el preu de les inscripcions i tota la informació, també pots seguir les novetats en el grup de facebook del festival.

També es farà un 125€ per jugador que ja té alguns il·lustres inscrits, avisa si no t’ho vols perdre perquè el límit és de 16 jugadors en principi.

La idea del festival, pels que no heu vingut mai, era la d’atraure la presència dels millors jugadors del mon i compartir amb ells una setmana de bon billar i de convivència, ja fa uns anys que ho vam aconseguir i el festival no ha deixat de créixer, si pots venir no ho dubtis, és una grandíssima experiència, un fart de riure i està pensat per a tu!

Superlliga 2014

Ja som a la segona jornada i encara hi ha equips justos d’efectius, en som més de 200 jugant i gairebé tots els equips tenen 8 jugadors, n’hi ha varis a Sabadell, Terrassa i Rubí que busquen reforços, si tens ganes de jugar només cal que ho diguis. Algun equip dolentot no ha enviat encara el llistat de jugadors, cal fer-ho ben aviat per a poder completar la base de dades i activar la transmissió d’actes online, la setmana vinent tindrem un llistat de jugadors provisional al lloc web: www.marmitaco.cat.

Lliga Individual 2014

Ja tenim totes les fotos al lloc web, estem treballant en els vídeos també, la propera edició la començarem més aviat i tindrem més temps, al Març de 2015 en parlarem, prepareu-vos i esteu al loro!

Seleccions d’Abacat pel Mundial de Perth 2014

www.abacat.cat

El passat cap de setmana es va jugar la darrera prova de Divisió d’Honor, ja tenim fet l’equip que ens representarà al mundial d’Escòcia i durant aquest mes es configuraran la resta d’equips, noies, sèniors i màsters. El campió de Catalunya ha estat en Roman Temporal revalidant el títol assolit l’any passat, com els bons vins en Roman millora amb l’edat i entrenant o sense entrenar sempre està entre els millors, és el més llest perquè ho fa senzill i no es complica mai, no li cal forçar.

Segon ha estat en David Ureña, en David porta molt de temps acumulant victòries i prestigi i ha arribat a la darrera prova amb opcions de quedar primer, és el jugador en forma del moment, el mag, l’home de la bola impossible, el talent. Capítol apart mereix en Raul Hebles, va arribar a Abacat aquest any jugant a Primera i en la segona prova guanyant-la va pujar a Divisió d’Honor, allà de cinc proves ha fet tres primers, un segon i unes semifinals, no ha pogut jugar les altres dues i si les hagués jugat el campió seria ell.

Impecable dins i fora de la taula, en Raul aporta un plus de competitivitat fruit de molts anys bregant-se amb els millors en billar americà, ha tornat a la modalitat on va començar i ha estat una benedicció per la resta, si la agenda li permet veurem on està el seu límit, és una autèntica bèstia.

Quart lloc per en Ferran Etxebarria, cinquè pel Ferran Roca i sisè l’Eloy Alonso completen la selecció, en Ferran Etxebarria i l’Eloy ja no son debutants i tenen moltes ganes de demostrar a fora el que tots sabem aquí, han deixat de ser promeses i encarnen el relleu generacional que tant ens convé i tantes alegries ens donarà. En Ferran Roca debutarà amb l’equip A però té molt de bagatge en competició i està molt motivat, obté la justa recompensa a una molt bona temporada. Si els veieu no deixeu de felicitar-los i encoratjar-los, són els nostres representants en un mundial on no hi faltarà ningú, son els millors que tenim.

Billar americà

V Open Catalunya de Mollet: Un dels millors Opens de la temporada en billar americà, encara estàs a temps d’apuntar-te trucant al telèfon 666584125, no ho deixis per demà!

Aram Bernaus vs Lluis Cubero

Manel Pérez vs David Ureña